Vasluiul a pierdut o finantare europeana de un milion de euro

Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare (ANIF) Vaslui a pierdut o finantare de aproximativ un milion de euro prin Programul SAPARD pentru doua lucrari privind amenajarea unor ravene in vederea combaterii inundatiilor, lucrarile fiind sistate in urma unui control efectuat de ANIF Bucuresti.

Conform declaratiei directorului ANIF Sucursala Moldova de Sud, Titi Trufasu, se fac verificari pentru a se vedea exact cine se face vinovat de aceasta situatie, Vasluiul fiind singurul judet din tara care a pierdut finantarea.

Lucrarile de combatere a inundatiilor in localitatea vasluiana Dodesti aveau termen de finalizare luna august, insa, potrivit autoritatilor locale, constructiile sunt realizate in proportie de sub 20% si, in plus, ar fi si de proasta calitate.

La ANIF Vaslui a fost inceputa o ancheta, conducerea institutiei fiind acuzata ca nu ar fi urmarit stadiul lucrarilor si nu a atentionat firma executanta cu privire la intarzierea acestora.

In localitatea vasluiana Dodesti, aproximativ 2.000 de gospodarii sunt in pericol de a fi inundate in cazul unor precipitatii abundente.

Sursa: Wall Street

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.