Cetatea Oradea va fi finantata pentru turism

Proiectul de revitalizare a Cetatii medievale Oradea, sustinut de Primaria Oradea, a primit aviz favorabil pentru finantare, in valoare de aproape 8 milioane de euro.

Comitetul Regional de Evaluare Strategica si Corelare (CRESC) Nord-Vest, reunit la sediul Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, la care a participat, in calitate de membru, si primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a evaluat si stabilit lista cu proiectele depuse spre finantare prin Programul Operational Regional 2007-2013.

Din judetul Bihor, pe lista proiectelor sustinute din fonduri europene se afla cel privind revitalizarea Cetatii, in vederea reintroducerii in circuitul turistic, pentru care Primaria Oradea va primi 34,6 milioane lei in vederea reabilitarii a opt corpuri de cladire.

Cel de-al doilea proiect oradean aprobat este proiectul de reabilitare si modernizare a ambulatoriului la Spitalul clinic municipal “Dr. Gavril Curteanu”, in valoare de 4,8 milioane lei.

Cele doua proiecte privind reabilitarea Cetatii si modernizarea spitalului sunt cele mai mari finantari nerambursabile atrase pana in prezent de municipalitatea din Oradea.

Cu toate ca pentru promovarea ca obiectiv turistic s-a infiintat in anul 2003 Centrul de Informare Turistica al Cetatii Oradea, eforturile administratiei locale pentru a pune in valoare monumentul-emblema al orasului de-abia acum vor fi incununate de succes.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.