Lansarea Programului Prioritar National pentru reabilitarea, modernizarea infrastructurii culturale si dotarea asezamintelor culturale din mediul mic urban

Luni, 11 august 2008, s-a lansat Programul Prioritar National pentru reabilitarea, modernizarea infrastructurii culturale si dotarea asezamintelor culturale din mediul mic urban.

Programul va fi implementat de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, prin Compania Nationala de Investitii (CNI) S.A., in colaborare cu Ministerul Culturii si Cultelor.

Prin acest program sunt sustinute autoritatile publice locale ce nu dispun de fonduri suficiente pentru reabilitarea si modenizarea caminelor culturale sau a caselor de cultura aflate in stare avansata de degradare.

In implementarea programului se va lua in considerare potentialul comunitatii de a sustine pe termen lung atat functionarea si destinatia cladirii cat si derularea unor activitati specifice.

Beneficiarii pot fi autoritatile publice locale ale oraselor (localitati de rangul III conform Legii 351/2001) in care exista un camin cultural sau o casa de cultura ce necesita reabilitare, modernizare sau dotare, singure sau in parteneriat cu alte autoritati publice ori cu organizatii neguvernamentale din tara sau din strainatate.

Contributia proprie din partea autoritatilor locale este de minimum 10% din valoarea maxima ce se poate aloca de la bugetul de stat.

Finantarea proiectelor se va realiza din sume alocate de la bugetul de stat, prin MDLPL. Valoarea maxima eligibila este de 3.000.000 RON (TVA inclus), solicitantul urmand sa asigure din surse proprii diferenta dintre valoarea totala a proiectului si suma maxima ce poate fi alocata prin program.

Perioada de implementare a programului este 2008 – 2010 iar durata lucrarilor aferente Programului nu poate fi mai mare de 18 luni de la data Ordinului de incepere a lucrarilor.

Data limita de depunere a dosarelor este 10 septembrie 2008.

Sursa: , Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.