Rromii botosaneni vor sa beneficieze la maxim de fondurile europene

Pana in prezent, au fost realizate un total de opt proiecte, axate pe domeniul sanatatii, agriculturii si formarii profesionale.

Acestea urmeaza sa fie depuse pana la data de 29 august, la Unitatea de implementare PHARE 2006 din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Semiramida Balan, consilierul pe probleme de romi din cadrul Prefecturii, a declarat ca termenul limita este 1 septembrie.

Valoarea unui proiect este cam de 50.000 de euro, contributia locala fiind de peste 10 la suta.

Unele dintre proiecte prevad realizarea unui Centru Comunitar la Hiliseu Horia, unul la Cristinesti, o caravana mobila a sanatatii la nivel de judet si un punct sanitar la Unguroaia, comuna Cristesti.

Proiectele realizate pentru agricultura presupun infiintarea unei ferma de capre “Barancuta” in satul Baranca (comuna Cristinesti) si implementarea unui proiect ce vizeaza culturile alternative in satul Mascateni (comuna Albesti).

Referitor la formarea profesionala, s-au realizat proiecte pentru infiintarea unui ansamblu muzical intitulat “Arcus” in municipiul Botosani, cat si calificarea a 60-80 de rromi din Cosula, Cristesti si Baluseni in domeniul constructiilor.

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.