Schimbari la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit ca urmare a pierderii fondurilor SAPARD

Ministrul agriculturii Dacian Ciolos anunta schimbari la Agential de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), care administreaza programul SAPARD, pentru a imbunatati managementul institutiei.

Schimbarile vor viza atat persoane, Ciolos refuzand insa sa dea nume, cat si organizarea institutiei.

Ministrul isi asuma vina ca nu a urmarit mai indeaproape programul SAPARD, in timp ce directoul agentiei de plati, Laszlo Klarik, considera ca singura sa vina e ca nu a fost mai destept decat cei dinaintea lui la conducerea agentiei si ca a avut incredere in sistem.

“Am cerut directorului general al APDRP sa ia de urgenta cateva masuri de ameliorare a functionarii Directiei de Control Antifrauda din cadrul agentiei, care, in opinia mea, impreuna cu Directia de Audit, ar fi trebui sa se autosesizeze si sa nu asteptam un audit al CE pentru a clarifica anumite aspecte ce trebuiau clarificate de conducere. In acest sens au fost facute niste controale pe proiecte cu potential risc si au fost facute si niste schimbari in cadrul conducerii acestei directiii”, a spus Ciolos joi intr-o conferinta de presa.

Ministrul a spus ca a suplimentat numarul de posturi la agentie cu 350 acum cateva luni, pentru a exista capacitatea administrativa si a intari controlul fondurilor pe dezvoltarea rurala, insa a subliniat ca e nevoie de atentie sporita si pe SAPARD.

In acest context i-a cerut directorului APDRP, Laszlo Klarik, sa intareasca directia de control Antifrauda “atat cantitativ, cat si calitativi”.

“Impresia mea dupa citirea acestei scrisori a fost ca, intre altele, in aceasta directie a fost un pic de anchilozare in ultima vreme si initiative pe care ar fi trebui sa le aiba, dincolo de controalele sistemice, atunci cand observa situatii de risc, trebuie sa le aiba. Cred ca acolo trebuia mai multa initiativa si i-am cerut directorului sa ia masuri in acest sens”, a spus ministrul agriculturii.

Sursa: Realitatea Romaneasca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.