Germanii recomanda o strategie pentru dezvoltarea judetului Satu Mare

Presedintele Camerei de Comert si Industrie Romano-Germana (CCIRG), Marko Walde, recomanda conducerii Consiliului Judetean Satu Mare elaborarea unei strategii de dezvoltare economica a judetului, in vederea atragerii investitorilor straini.

Conform unui comunicat de presa al Consiliului Judetean, intr-o scrisoare adresata presedintelui Consiliului Judetean Satu Mare, Csehi Arpad, presedintele CCIRG Marko Walde, recomanda si dezvoltarea infrastructurii prin constructia cat mai rapida a drumului expres Nyiregyhaza (Ungaria) – Satu Mare – Baia Mare si racordarea la autostrada M 3 din Ungaria. Totodata, se propune elaborarea unei strategii pentru dezvoltarea Aeroportului Satu Mare.

‘Investitorii au declarat ca au primit sprijinul autoritatilor locale si sunt convinsi ca vor putea purta discutii constructive cu reprezentantii administratiei locale pentru gasirea solutiilor in cazul aparitiei unor probleme’, sustine Marko Walde.
Presedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Csehi Arpad, a declarat ca elaborarea unei strategii de dezvoltare este pe agenda Consiliului Judetean, la fel ca si dezvoltarea Aeroportului Satu Mare.

Totodata, Csehi a afirmat ca proiectul drumului expres Baia Mare – Satu Mare – Nyiregyhaza este prioritar pentru judetul Satu Mare si ca va continua sa faca lobby pentru ca proiectul sa fie realizat cat mai rapid. Scrisoarea presedintelui CCIRG cuprinde concluziile in urma discutiilor pe care Marko Walde le-a avut cu reprezentantii firmelor germane din Satu Mare.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.