Master-planul pentru dezvoltarea turistica a zonei montane a judetului Arges

Master-planul pentru dezvoltarea turistica a zonei montane a judetului Arges a fost prezentat la Pitesti, de presedintele Consiliului Judetean, Constantin Nicolescu, in fata reprezentantilor institutiilor centrale si locale cu atributii in domeniu si al oamenilor de afaceri interesati.

Master-planul a fost realizat de Agentia de Implementare a Proiectelor de Dezvoltare, cu sprijinul unor consultanti francezi si cuprinde principalele directii de dezvoltare a turismului din zona montana si premontana a judetului, in urmatorii zece ani. Principalele zone turistice incluse in planurile de dezvoltare sunt Curtea de Arges-Lacul Vidraru-Balea Lac, Bradet-Corbi si Campulung Muscel-Rucar-Dambovivioara.

Autoritatile judetene urmaresc atragerea de investitori romani si straini pentru construirea de spatii de cazare si amenajarea unor obiective de interes turistic, precum partii de schi sau terenuri de golf. De asemenea, se are in vedere reabilitarea si promovarea in circuitul turistic a monumentelor de patrimoniu din zona, un exemplu in acest sens fiind cetatea lui Vlad Tepes de la Poianari, ajunsa intr-un stadiu de degradare destul de avansat.

Pe langa dezvoltarea infrastructurii turistice, se are in vedere si obtinerea de finantari pentru proiecte de reabilitare si dezvoltare a infrastructurii rutiere din zona de nord a judetului, precum si pentru asigurarea utilitatilor. La prezentarea master-planului pentru dezvoltarea turistica a zonei montane a judetului Arges au asistat reprezentanti ai Ministerului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Agentiei de Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, administratiei judetene si locale, agentiilor de turism si mediului de afaceri.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.