Castelul din Carei si cetatea din Ardud vor fi reabilitate

Consiliul Judetean Satu Mare a finalizat un proiect pentru finantare europeana in valoare de peste 5 milioane de euro pentru reabilitarea castelului din Carei si a cetatii din Ardud.

Seful Directiei de Integrare din cadrul Consiliului Judetean Satu Mare, Pataki Csaba, a declarat ca documentatia pentru proiectul “Circuitul targurilor medievale din Transilvania de Nord – Castelul Karoly din Carei si cetatea de la Ardud” va fi depus la Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest de la Cluj, pentru a fi finantat prin Programul Operational Regional.

Proiectul vizeaza reabilitarea interiorului castelului din Carei, schimbarea pardoselii, mansardarea partiala si deschiderea unui centru de informare. Proiectul prevede, de asemenea, refacerea unui turn distrus al cetatii de la Ardud, realizarea zidurilor de legatura dintre acestea, efectuarea unui sistem de iluminat ornamental si deschiderea unui punct de informare turistica. Proiectul mai prevede schimbarea instalatiilor interioare in ambele cazuri.

“S-a mers pe ideea unui proiect in parteneriat intre cele doua localitati pentru a fi eligibile pe axa de valorificare a patrimoniului. Impreuna, cele doua proiecte au sanse foarte mari de reabilitare. Regula dupa care se aloca fondurile este ‘primul venit, primul servit’. In doua luni vom primi un raspuns daca proiectul a fost declarat eligibil sau nu” – a declarat Pataki Csaba. Valoarea totala a proiectului este de 5,2 milioane de euro, dintre care 754.000 euro pentru cetatea de la Ardud. Cofinantarea din partea autoritatilor locale este de 2%.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.