Guvernul a reglementat modul de alocare a banilor din Fondul European pentru Pescuit

Guvernul a aprobat, printr-o hotarare, normele metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta nr.27/2008 privind gestionarea fondurilor nerambursabile alocate de la Comunitatea Europeana din Fondul European pentru Pescuit. Actul normativ reglementeaza cadrul legal cu privire la modul de alocare a Fondului European pentru Pescuit, a cofinantarii publice si private, a pre-finantarii in bugetele institutiilor implicate in gestionarea fondurilor europene pentru realizarea politicii agricole comune.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit gestioneaza contributia financiara alocata de Comunitatea Europeana prin Fondul European pentru Pescuit si sumele acordate de la Bugetul de Sat pentru implementarea Programului Operational pentru Pescuit 2007-2013.

De asemenea sunt stabilite fluxurile financiare aferente Fondului European pentru Pescuit, stabilindu-se categoriile de cheltuieli care se asigura din bugetul aprobat Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, precum si atributiile institutiilor implicate in derularea acestor fonduri, conturile si documentele care vor fi folosite.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale prin Directia Generala Buget Finante si Fonduri Europene (D.G.B.F.F.E.), impreuna cu Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit stabilesc prin instructiuni aprobate prin ordin al ministrului modalitatile de evitare a aparitiei unor situatii care sa implice reducerea platilor de catre Comisia Europeana. Contributia comunitara pentru Fondul European pentru Pescuit se face in conformitate cu angajamentele bugetare comunitare si in baza Programului Operational pentru Pescuit, aprobat prin Decizia a Comisiei Europene. In derularea procesului de finatare, cheltuielile aferente Fondului European pentru Pescuit se asigura din bugetul aprobat Ministerului Agricuturii si Dezvoltarii Rurale.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (M.A.D.R.) prin D.G.B.F.F.E. deschide conturi la institutii financiar-bancare sau la Trezoreria Statului prin care deruleaza sumele rambursate de Comisia Europeana din Fondul European pentru Pescuit. Institutiile financiar bancare sunt selectate de catre M.A.D.R. prin D.G.B.F.F.E. conform prevederilor OUG nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica. In cazul conturilor deschise in euro la Trezoreria Statului, disponibilitatile acestor conturi sunt purtatoare de dobanda, rata dobanzii stabilindu-se prin conventie intre M.A.D.R. si Ministerul Economiei si Finantelor.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.