Atingerea obiectivelor Strategiei Lisabona asumate de Romania, prioritate pentru Guvern

Guvernul apreciaza ca vitala implementarea actiunilor menite sa duca la atingerea obiectivelor Strategiei Lisabona asumate de Romania, a declara Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu, la finalul reuniunii de lucru pe aceasta tema desfasurata la Palatul Victoria, la care au participat comisarul european pentru Multilingvism, Leonard Orban, alti reprezentanti ai Comisiei Europene, ministri si secretari de stat.

Seful Executivului a subliniat ca Guvernul Romaniei a tratat cu o atentie deosebita recomandarile specifice de tara formulate de Comisia Europeana in Raportul strategic cu privire la implementarea Strategiei Lisabona, din 11 decembrie 2007, si sustinute la Consiliul European de primavara din martie 2008.

Premierul Tariceanu a reamintit ca pentru a pune in practica recomandarile Comisiei Europene si a obtine progrese masurabile si vizibile in implementarea reformelor incluse in PNR, in luna aprilie 2008, guvernul a decis elaborarea unui Plan de actiuni suplimentare pentru implementarea PNR in perioada 2008-2009.

“Pentru Romania este vitala implementarea acestui Plan de Actiuni, pentru ca Romania trebuie sa faca fata cerintelor Uniunii Europene, printr-o economie competitiva bazata pe cunoastere si inovare”, a declarat Primul-ministru.

Premierul Calin Popescu-Tariceanu i-a prezentat comisarului european Leonard Orban cateva dintre cele mai importante performante ale economiei romanesti in contextul in care economiile altor tari europene trec printr-o perioada mai putin fasta si a subliniat necesitatea unei bune cunoasteri a acestor realitati si la nivelul Uniunii Europene.

“Eu cred ca Romania are o perspectiva buna de crestere economica solida, sanatoasa, pentru urmatorii ani, si de performante cu mult peste media europeana”, iar la acest lucru vor contribui nu numai fondurile europene alocate Romaniei, ci si amplul program de investitii decis de guvern in sectoare vitale pentru economie precum infrastructura, constructii, telecomunicatii, agricultura si dezvoltarea rurala”, a declarat Primul-ministru.

Comisarul european Leonard Orban a apreciat, la randul sau, evolutia buna din ultimii ani a economiei romanesti, referindu-se in acelasi timp la masurile pe care Romania trebuie sa le aplice cu prioritate pana la sfarsitul acestui an.

In opinia Comisiei Europene, Romania trebuie sa puna accentul in continuare pe asigurarea stabilitatii macroeconomice, pentru o crestere economica durabila si pe reducerea birocratiei, a declarat Leonard Orban, care s-a declarat increzator ca Romania va face multe progrese in aceste directii in perioada urmatoare.

“Comisia Europeana saluta faptul ca Romania se angajeaza in Planul sau de Actiune sa intocmeasca o lista de proceduri si norme care reprezinta in momentul de fata poveri administrative pentru mediul de afaceri”, a declarat comisarul Orban.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.