Procesul de depunere a cererilor de finantare pe POR, suspendat!

Incepand cu data de 16.10.2008, ora 16.00, Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional anunta suspendarea procesului de depunere a cererilor de finantare in cadrul axei prioritare 2 “Imbunatatirea infrastructurii regionale si locale de transport”, domeniului major de interventie 2.1. “Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene si strazi urbane – inclusiv constructia/ reabilitarea soselelor de centura” in regiunile de dezvoltare Nord – Est, Sud – Est si Sud – Vest Oltenia.

Aceasta suspendare intervine ca urmare a urmatoarelor instructiuni:
(1) Pentru axele prioritare/ domeniile majore de interventie din cadrul Programului Operational Regional 2007-2013 pentru care sunt lansate cereri de proiecte cu depunere continua, suspendarea depunerii de cereri de finantare se va realiza in momentul in care valoarea solicitata a cererilor de finantare aflate in proces de evaluare si selectie depaseste cu 50% valoarea totala alocata pe regiunea respectiva, pentru respectivul domeniu major de interventie, in perioada de programare 2007-2013.

(2) Anuntul de suspendare a depunerii cerilor de finantare se va publica cu o luna inainte de data limita pana la care mai pot fi depuse cereri de finantare in cadrul acelui domeniu major de interventie, pentru una sau mai multe regiuni, dupa caz. Anuntul va mentiona data si ora pana la care se mai pot depune cereri de finantare in cadrul acelui domeniu major de interventie.

(3) Cererile de finantare aflate in proces de evaluare si selectie precum si cererile de finantare depuse pana la termenul limita specificat de Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional vor fi evaluate conform procedurii de evaluare si selectie, cu parcurgerea tuturor etapelor procedurale pana la evaluarea tehnica si financiara inclusiv.

(4) La sfarsitul procesului de evaluare si selectie mentionat la alin. (3), cererile de finantare a caror valoare depaseste alocarea financiara regionala pentru respectivul domeniu major de interventie vor fi incluse intr-o lista de rezerva, putand fi deblocat procesul de evaluare pentru acestea numai in conditiile in care se disponibilizeaza sume suplimentare in cadrul respectivului domeniu major de interventie pentru regiunea in cauza.

(5) In situatia in care in urma evaluarii tuturor cererilor de finantare primite pana la suspendarea depunerii de proiecte in cadrul unui domeniu major de interventie, pentru o regiune, nu se vor contracta proiecte a caror valoare sa acopere alocarea financiara regionala, Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional va lansa o cerere de proiecte cu termen limita pentru suma ramasa disponibila.

Sursa: , Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.