Grupul OTP ar putea vinde OTP Bank Romania

Grupul maghiar OTP, actionarul majoritar al OTP Bank Romania, jucatorul care detinea in 2007 o cota de piata de 1,4% in sistemul bancar romanesc, in funtie de active, ar putea vinde subsidiara din Romania, in cazul in care banca nu reuseste sa devina profitabila ca unitate de sine statatoare. Actionarii au decis stoparea procesului de extindere a retelei din Romania.

Aceasta este prima miscare semnificativa anuntata pe piata bancara romaneasca, in contextul crizei internationale, desi oficialii OTP nu au invocat drept motiv contextul economic mondial.

OTP Bank Romania va fi tratata ca o investitie de portofoliu a grupului maghiar OTP, care implica posibilitatea vanzarii acesteia, a anuntat directorul financiar al grupului, Laszlo Urban, la conferinta Investor Day, care a avut loc, anul acesta, la Sofia.

In categoria investitii de portofoliu au fost incluse, de asemenea, Serbia si Slovacia, subsidiare pentru care OTP a anuntat recent intentia de vanzare, precum si subsidiarele din Croatia si Muntenegru.

“Faptul ca OTP Bank Romania este tratata ca investitie de portofoliu implica si posibilitatea vanzarii de catre grup. Aceasta nu inseamna ca subsidiarele considerate investitii de portofoliu vor fi vandute, atat timp cat sunt profitabile ca unitati de sine statatoare, dar inseamna ca vor fi evaluate periodic”, a declarat Laszlo Urban.

Sursa: Bank News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.