Revolta agricultorilor

revolta, fermieri

Reprezentantii Ligii Asociatiei Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR) protesteaza fata de modalitatea de implementare a deciziei de sustinere a pretului la motorina, cu 1 leu pe litru, pentru culturile de toamna.

Totodata, reprezentantii LAPAR sunt nemultumiti si de nivelul scazut al sprijinului acordat producatorilor agricoli pentru infiintarea culturilor de toamna.

“Consiliul Director al LAPAR considera ca ministerul agriculturii nu a intreprins din timp demersurile necesare pentru materializarea deciziei de sustinere a pretului motorinei, pentru infiintarea culturilor de toamna, cu 1 leu/litru. La aceasta data, cand campania de insamantare este in plina desfasurare, la nivelul judetelor nu exista o procedura clara, de acordare a acestui sprijin, in ciuda atentionarilor adresate de LAPAR, cu mult timp in urma”, se arata in nota de protest.

De asemenea, Consiliul Director al LAPAR considera ca la ministerul agriculturii nu a existat preocuparea pentru acordarea unui sprijin financiar, in aceasta campanie de insamintare, in ciuda dificultatilor, create de seceta instalata in unele zone ale tarii.

Pentru a primi subventia de 1 leu pe litru de motorina, beneficiarii trebuie sa fie inscrisi in evidentele Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) cu suprafetele de teren pe care le exploateaza si pentru care solicita motorina cu acciza redusa. Sprijinul financiar se acorda pe baza adeverintelor pentru motorina eliberate de directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.