Prima transa de plati pentru sectorul zootehnic

subventii, zootehnie

Potrivit hotararii privind aprobarea cuantumului platilor nationale directe complementare in sectorul zootehnic, adoptata in sedinta de Guvern, primele se acorda, in doua transe, producatorilor agricoli, persoane fizice sau juridice.

Valoarea primei pe exploatatie, in functie de efectivul de bovine, este de 350 de lei pe cap de bovina, valoarea totala fiind de 486.818.500 lei, si de 25 lei pe cap de animal pentru ovine sau caprine, valoarea totala fiind de 162.511.675 lei. Platile se acorda pentru bovinele inregistrate in Registrul national al exploatatiilor la data de 31 ianuarie 2008 si pentru ovinele/caprinele care au implinit varsta de un an la data de 31 martie 2008.

Sumele aprobate de Executiv reprezinta prima transa a platilor, iar cuantumul celei de a doua transe se stabileste dupa publicarea ratei de schimb valutar pentru anul 2008 de catre Banca Centrala Europeana si dupa transmiterea de catre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a listei cu efectivele de bovine, ovine si caprine eligibile la prime, in limita plafonului maxim garantat Romaniei pentru plati nationale directe.

Informatii de background

Pentru anul 2008, plafonul maximal aprobat Romaniei de catre Comisia Europeana pentru platile nationale directe complementare (PNDC) in sectorul zootehnic este de 240,9 milioane euro, respectiv pentru bovine 176,29 milioane euro si pentru ovine/caprine 64,6 milioane euro.

Sursa: , Guvernul Romaniei, Blog Antoniu Poienaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.