Banii europeni pentru infrastructura, cheltuiti pana la ultimul leu

Procesul de depunere a cererilor de finantare pentru reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene si strazi urbane cuprinse in axa prioritara 2 “Imbunatatirea infrastructurii regionale si locale de transport” va fi suspendat din 16 octombrie pentru regiunile de dezvoltare Nord-Est, Sud-Est si Sud-Vest Oltenia, a anuntat Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL).

Este si normal sa se intample asa, avand in vedere ca in regiunea de Nord-Est avem proiecte depuse a caror valoare depaseste dublul sumei alocate de catre Uniunea Europeana.

Zonei Moldova i-au fost alocate 143 de milioane de euro, iar valoarea proiectelor depuse este de 290 de milioane”, ne-a declarat Constantin Apostol, directorul Agentiei Dezvoltare a Regiunii de Nord-Est (ADRNE). Potrivit reprezentantilor Ministerului Dezvoltarii, cererile se suspenda in anumite conditii.

“Pentru domeniile majore de interventie din cadrul Programului Operational Regional 2007-2013 pentru care sunt lansate cereri de proiecte cu depunere continua, suspendarea depunerii de cereri de finantare se va realiza in momentul in care valoarea solicitata a cererilor de finantare aflate in proces de evaluare si selectie depaseste cu 50 la suta valoarea totala alocata pe regiunea respectiva, pentru domeniul major de interventie, in perioada de programare 2007-2013″, se precizeaza intr-un comunicat al MDLPL.

Mai multe detalii: www.financiarul.ro

Sursa: Financiarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.