Fonduri ISPA pentru reabilitarea drumurilor din Vrancea

reabilitare, drumuri, inundatii

Ministerul Transporturilor a semnat contractul de lucrari privind reconstructia infrastructurii rutiere distrusa de inundatiile din iulie si august 2005 in judetul Vrancea.

Cu o valoare totala de 38.733.981,44 euro (fara TVA), acest contract este cofinantat de Comisia Europeana prin Facilitatea ex-ISPA cu suma de 32.923.884,22 euro si de catre Guvernul Romaniei prin bugetul de stat.

Principalul obiectiv al contractului de lucrari este redarea circulatiei, in conformitate cu conditiile standard actuale, a drumurilor nationale DN 2L (intre localitatile Racoasa si Lepsa) si DN 2M (de-a lungul raului Milcov, intre Focsani si Nereju) prin reabilitarea unor importante sectoare de drum si consolidarea si modernizarea sau reconstruirea a 22 poduri si 10 podete distruse de inundatii.

In vederea indeplinirii obiectivelor contractuale, constructorul va efectua pe cele doua drumuri lucrari care includ reconstructia rambleurilor si canalelor de scurgere, reconstructia semnalizarii, reconstructia structurilor podurilor, podetelor si a sistemelor de evacuare a apelor.

Acest contract de lucrari a fost atribuit prin licitatie deschisa consortiului format din S.C. VEGA `93 SRL si S.C. ARCADA COMPANY S.A. Galati.

Beneficiarul final este Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A.

Durata contractului este de 24 luni de la data inceperii lucrarilor.

Persoana de contact:
Florentina TEODOROVICI
Responsabil Sectorial cu Autorizarea Finantarii
Fax: 319.61.27
E-mail: [email protected]

Sursa: Ministerul Transporturilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.