Reuniunea Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operational Asistenta Tehnica

Programul Operational Asistenta Tehnica

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Asistenta Tehnica din cadrul Ministerului Economiei si Finantelor a organizat, in perioada 30-31 0ctombrie 2008, cea de a treia Reuniune a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operational Asistenta Tehnica (CM POAT) 2007-2013.

Programul Operational Asistenta Tehnica este nu numai primul in Romania, dar chiar printre primele din Europa care au primit certificarea sistemului de management si control (compliance assessment), si aceasta este o realizare demna de a fi subliniata. Programul Operational Asistenta Tehnica poate sa fie un program mic din punctul de vedere al alocarii, insa este foarte important deoarece succesul sau ajuta foarte mult alte programe sa inregistreze succese”, a declarat Alessandro Rainoldi, Sef Adjunct de Unitate, DG Regio.

Reuniunea a avut scopul de a revizui progresul implementarii POAT in ultimele luni. Pe parcursul intalnirii au avut loc informari asupra stadiului evaluarii conformitatii sistemelor de management si control, asupra implementarii acestui Program Operational (detaliat pe axe prioritare si domenii majore de interventie), pregatirii activitatilor de evaluare si planului de comunicare POAT.

La eveniment au participat reprezentanti ai Autoritatilor de Management pentru Programele Operationale, Autoritatii de Audit, Autoritatii de Certificare si Plata, Agentiei Nationale pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati, Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, Alianta Confederatiilor Patronale din Romania. De asemenea, au fost prezenti Dl. Razvan Cotovelea, Director General al Autoritatii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (MEF), Dna Livia Chirita, Director al Autoritatii de Management pentru Programul Operational Asistenta Tehnica, iar in calitate de observatori din partea Comisiei Europene – Dl. Alessandro Rainoldi (DG Regio) si Dna Aura Raducu (DG Regio).

Programul Operational Asistenta Tehnica urmareste sa asigure sprijinul si instrumentele adecvate pentru coordonarea si implementarea eficiente si eficace in Romania a Instrumentelor Structurale 2007-2013. Pe de alta parte, programul isi propune sa pregateasca urmatoarea perioada de programare a Instrumentelor Structurale. De asemenea, POAT sprijina diseminarea coordonata la nivel national a mesajelor cu caracter general privind Instrumentele Structurale in Romania si implementarea Planului de Comunicare IS si POAT, in concordanta cu Strategia Nationala de Comunicare pentru Instrumentele Structurale.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.