Iasi: In primavara va incepe modernizarea a doua drumuri de interes regional

finantare, drumuri, modernizare

La inceputul acestui an, conducerea Consiliului Judetean Iasi a obtinut aprobarea Agentiei de Dezvoltare Nord-Est (ADRNE) pentru finantarea lucrarilor la trei drumuri judetene de interes regional, care vor lega judetul Iasi de Vaslui, Neamt, Suceava si Botosani.

Proiecte sunt estimate la 57 de milioane de euro, din care 34 de milioane reprezinta fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeana prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa 2.

Intrucat pentru DJ 208 Iasi – limita judet Suceava – Iasi – limita judetul Neamt si DJ 248 Iasi – limita judetul Vaslui au fost finalizate documentatiile, presedintele Consiliului Judetean (CJ), Constantin Simirad, si directorul ADRNE, Constantin Apostol, au semnat contractele de finantare.

De fapt, Iasul a castigat un proiect cu finantare europeana care include realizarea a 3 drumuri judetene de interes regional, al treilea fiind cel care leaga Iasul de Botosani (prin Vladeni – Plugari – Flaminzi), insa la acesta documentatia nu este inca finalizata. “Am fost informat ca in curand, la Botosani va fi o sedinta extraordinara de CJ, in care va fi votat studiul de fezabilitate cu datele actuale. Cum preturile au crescut, acesta include niste costuri cu 10 la suta mai mari decat atunci cand a facut”, ne-a spus dl Apostol.

Mai multe detalii: www.evenimentul.ro

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.