Bank of Cyprus si-a dublat castigul din Romania in al treilea trimestru, pana la 2,7 milioane euro

In prima jumatate a acestui an, banca obtinuse un profit net de 1,3 milioane euro.

Portofoliul de credite de pe piata romaneasca al Bank of Cyprus a ajuns la finalul lunii septembrie la 501 milioane euro, in crestere cu 21,9% fata de sfarsitul celui de-al doilea trimestru, cand valoarea imprumuturilor era de 411 milioane euro.

Fata de septembrie 2007, cand imprumuturile acordate de Bank of Cyprus pe piata romaneasca insumau 106 milioane euro, creditele banciiau crescut de circa cinci ori.

Creditele acordate in Romania de Bank of Cyprus reprezinta 2% din portofoliul grupului la nivel international si a crescut de 4,7 ori fata de finalul primului trimestru din 2007, mai arata raportul bancii.

Afacerea din Romania este, de altfel, cea mai mare din Europa de Est pentru Bank of Cyprus, care mai este prezenta pe pietele din Rusia si Ucraina, unde a acordat credite de 188 milioane euro, respectiv 151 milioane euro pana in septembrie. Volumul total de credite acordate de banca in regiune a ajuns la 840 milioane de euro la finalul celui de-al treilea trimestru din 2008.

Banca a reconfirmat planul de a atinge 40 de unitati in Romania pana la finalul lui 2010, Bank of Cyprus intentionand in acest sens sa mai deschida trei unitati pana la sfarsitul acestui an.

La nivel de grup, Bank of Cyprus a afisat pentru primul semestru din 2008 un profit dupa impozitare de 375 milioane euro, in crestere cu 1,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul avansului portofoliului de credite cu 29%.

Bank of Cyprus este prezenta pe piata romaneasca din martie 2007 pe sectorul institutiilor de leasing prin Cyprus Leasing, iar in iulie 2007 a inceput operatiunile bancare, vizand in primul rand sectorul de corporate banking, prin Bank of Cyprus Romania.

Sursa: Bank News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.