20 de localitati rurale din judetul Suceava participa in proiectul EBC

proiecte, finantare, Comisia Europeana, Suceava

Concursul va premia acele comunitati care isi identifica trei domenii de excelenta, potentiale motoare de dezvoltare locala, si demonstreaza ca pot capacita cat mai multi membri ai comunitatii pentru valorificarea lor.

Localitatile castigatoare vor fi prezentate intr-o serie de documentare TV, ce vor arata cum se pot transforma “valorile comunitatii” in adevarate exemple de urmat, filmele urmand sa fie prezentate la TVR 1, in primavara anului 2009. Vor castiga localitatile ce vor dovedi ca au gasit punctele tari pe care se pot sprijini in lansarea unor proiecte concrete, care sa reprezinte coordonate ale strategiei de dezvoltare locala pe termen mediu si lung a comunitatii.

Criteriile de evaluare sunt implicarea autoritatilor locale, originalitatea ideilor, capacitatea acestora de a genera dezvoltare si potentialul impact local/regional al materializarii unor proiecte bazate pe domeniile identificate. Acest concurs nu este un apel de proiecte si nu acorda finantare.

Cele 20 de localitati din judetul Suceava incluse in Proiectul “Economia bazata pe Cunoastere” sunt Arbore, Balcauti, Berchisesti, Cacica, Calafindesti, Dolhasca, Fantanele, Frumosu, Galanesti, Gramesti, Iaslovat, Moldova-Sulita, Ostra, Panaci, Poiana Stampei, Saru Dornei, Siminicea, Sucevita, Valea Moldovei si Vicovu de Sus.

Economia Bazata pe Cunoastere este un proiect realizat de MCTI, finantat de Guvernul Romaniei printr-un imprumut acordat de Banca Mondiala, si are un buget de 69,4 milioane de dolari.

Scopul proiectului este de a initia si sustine activitati bazate pe tehnologia informatiei si comunicatiilor in comunitati dezavantajate din punct de vedere al accesului la cunoastere. Prin acest proiect au fost infiintate, cu sprijinul primariei din fiecare localitate, 255 de Retele Electronice ale Comunitatilor Locale (RECL).

Fiecare retea include un Punct de Acces Public de Informare (PAPI) si mai multe puncte de acces in scolile din comunitate, in fiecare biblioteca publica si in fiecare primarie. Proiectul EBC a fost medaliat de Comisia Europeana la concursul e-Inclusion Awards 2008, la sectiunea incluziune geografica.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.