Ministerul Transporturilor a fost incapabil sa promoveze proiecte de finantare

fonduri europene, Comisia Europeana, Traian Basescu

“Va rog sa luati nota de faptul ca nu este o observatie critica la adresa vreunei persoane. Toate rapoartele Comisiei Europene arata ca, daca exista un minister care a fost incapabil sa promoveze vreun proiect care sa fie aprobat, acesta este Ministerul Transporturilor, ori exact zona de maxim interes este cea mai ramasa in urma din punct de vedere al aprobarii proiectelor”, a spus presedintele Basescu.

Seful statului a spus ca la discutia cu presedintele CE, Jose Manuel Barroso, vor fi discutate solutiile pe care Comisia le poate propune pentru ca lucrarile de infrastructura din Romania sa poate demara in acest an. Un alt subiect al discutiilor va fi legat de finantarea agriculturii.

“Speram ca in urma acestei discutii clarificarile pe care le vom avea sa ne permita sa utilizam cu mai mare eficienta fondurile europene” a spus Traian Basescu.

Presedintele Basescu spune ca legislatia romaneasca va trebui sa se adapteze la cea europeana, in ceea ce priveste procedura de aprobare a proiectelor de finantare, si ca, daca la Consiliul European din decembrie 2008, s-a stabilit scurtarea acestei proceduri, de la 87 la 30 de zile, trebuie clarificat cu presedintele Comisiei Europene cum va putea Romania sa fixeze aceleasi termene si pe plan national.

“Noi avem o legislatie care vizeaza utilizarea fondurilor europene si care face ca procedurile sa treaca mult de 90 de zile, uneori atingand 180 de zile, ori noi consideram ca trebuie facuta o adaptare a procedurilor romanesti la imperativul european de a aproba proiectele in 30 de zile si in acelasi timp la imperativele de ordin practic ale crizei economice.

In situatie de criza, asa cum am sustinut si in decembrie, la Consiliu, statele trebuie sa actioneze prin proceduri care sa fie adaptate nevoii de rapida implementare a proiectelor” a explicat Basescu.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.