CJ Mures implementeaza un proiect de monitorizare a traficului, finantat de guvernul flamand

primarie, Mures, proiect, finantare

Valoarea proiectului este de 172.589 de euro, din care 89.949 de euro provin din partea guvernului flamand, 27.356 de euro reprezinta co-finantarea promotorului flamand Arcadis Gedas Antwerpen si 60.285 de euro constituie co-finantarea CJ Mures.

Proiectul “Monitorizarea traficului si efectul asupra retelei rutiere din judetul Mures” a fost depus spre finantare prin Programul pentru Europa Centrala si de Est al guvernului flamand si se va derula pe o perioada de 18 luni.

Acesta isi propune sa se concentreze pe investigarea traficului, prin cercetarea fluxului de trafic, pe construirea unui model de trafic pentru evaluarea retelei rutiere existente si planificate in judetul Mures, precum si pe crearea unui nou sistem de clasificare pentru reteaua de drumuri, care sa fie utilizabil in sistemul european.

Presedintele CJ Mures, Lokodi Edita Emoke, a declarat ca, pe baza datelor obtinute in urma implementarii proiectului, se va face o noua clasificare a drumurilor judetene, intrucat ultima clasificare a fost facuta in 1968.

Lokodi sustine ca, prin noua clasificare a drumurilor, CJ Mures va beneficia de un punctaj mai mare in cazul cererilor depuse pentru accesarea fondurilor europene, care vizeaza infrastructura rutiera.

Conducerea CJ Mures a dat exemplul drumului de 12 kilometri care face legatura intre Ungheni si Acatari, care preia tot traficul greu de pe Drumul European E 60, ocolind Targu Muresul, “pe care niciun guvern nu a vrut sa il treaca la Drumuri Nationale”.

“L-as invita pe domnul Berceanu sa vina si sa doarma o saptamana intr-o casa din aceste localitati pe unde trece drumul. Cred ca atunci s-ar convinge. Poate sa vina si doamna Udrea sa vada ca la Sovata se poate ajunge numai cu avionul sau cu elicopterul. Cat priveste circulatia Targu Mures – Reghin, daca se opreste putin traficul, se face o coada de 200 de masini. Acest drum ar trebui sa aiba regim de autostrada”, a declarat consilierul judetean Balogh Jozsef.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.