Primaria Pascani poate pierde fondurile europene pentru soseaua de centura

primarie, proiecte, Uniunea Europeana

Potrivit primarului Craciunescu, traseul proiectului prevede ca autovehiculele de tonaj greu sa treaca podul peste raul Siret, dupa care sa se indrepte spre calea ferata din zona Vatra, unde se va construi un pasaj aerian, iar soseaua urma sa tranziteze suburbia Bosteni, dupa care sa se intersecteze cu soseaua Pascani-Motca, la iesirea din municipiu.

Proiectul, care urmeaza a fi finantat de UE alaturi de proiecte similare ale oraselor Campulung Moldovenesc si Vatra Dornei, vizeaza si deblocarea, in suburbia Bosteni, a circa zece hectare de teren pe care sa se construiasca gradinite, scoli, locuinte si un parc industrial.

“Primaria a comandat, pe vremea lui Ratoi, un studiu de fezabilitate ce a fost demarat in 2005. Acest studiu putea fi inclus intr-un program finantat de Uniunea Europeana, alaturi de Falticeni. In iunie, cand am ajuns primar, stiind de existenta acestui studiu am inceput sa verific in ce faza este. Spre uimirea mea, era inca in faza de obtinere a aprobarilor. Atunci l-am invitat pe fostul ministru al transporturilor, Ludovic Orban, iar, dupa discutii Agentia Nationala de Drumuri si Autostrazi ne-a aprobat includerea intr-un program european, alaturi de Campulung Moldovenesc si Vatra Dornei. Aflu acum ca deputatul Ratoi, vrea alt traseu, care sa treaca prin suburbia Sodomeni, pretextand ca este mai usor de construit pe acolo, iar costurile ar fi mai mici”, a spus primarul Grigore Craciunescu.

Planul deputatului PSD Neculai Ratoi privind constructia soselei de centura prevede ca aceasta sa se intersecteze cu drumul Pascani – Iasi pana la raul Siret, unde sa fie construit un alt pod, precum si un pasajul aerian peste calea ferata din zona Vatra, dupa care soseaua s-ar intersecta cu drumul Pascani – Bratesti, ar traversa suburbiile Sodomeni si Bosteni, urmand sa se intersecteze apoi cu soseaua Pascani-Motca la liziera padurii, de la intrarea in comuna Motca.

Primarul Craciunescu sustine ca in cazul in care deputatul PSD Neculai Ratoi va reusi sa determine administratia locala sau cea centrala sa aprobe modificarile solicitate, primaria Pascani va pierde fondurile structurale de cateva zeci de milioane de euro.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.