Peste 120 potentiali beneficiari pentru fondurile PNDR in Constanta

Planului National de Dezvoltare Rurala, fonduri, finantare

In judetul Constanta exista un numar mare de exploatatii de semi-subzistenta intre 2 si 8 UDE, acestea pretandu-se la restructurare prin Masura 141 – Sprijinirea fermelor de semi-subzistenta, exploatatii luate in considerare pentru transformarea lor in ferme comerciale de catre Oficiul Judetean de Consultanta Agricola Constanta, prin intocmirea gratuita a cererii de finantare si a planului de afaceri.

Planul de afaceri va pune accent pe vanzarea productiei si nu pe realizarea de investitii, acestea din urma reprezentand baza care va permite o schimbare a orientarii exploatatiei, dar linia directoare o va costitui identificarea oportunitatilor de valorificare a productiei.

La simularile facute pe fiecare masura in parte, de intocmire a documentatiei necesare, toti consilierii consultanti au reactionat pozitiv, fapt ce ne face sa avem incredere in derularea actiunilor. Pana la sfarsitul lunii ianuarie, O.J.C.A. Constanta, in colaborare cu 52 de Primarii, adica 73% din totalul unitatilor administrativ-teritoriale din judet, va organiza caravana de prezentare a masurilor sus-mentionate, in prezenta potentialilor beneficiari.

Potrivit unei diagnoze facuta de consilieii consultanti, exista peste 120 de potentiali beneficiari. Pentru buna desfasurare a acestor actiuni ample si de mare responsabilitate, s-a stabilit ca documentele primare si informatiile necesare sa fie lucrate in teritoriu si apoi prelucrate si finisate la O.J.C.A. prin cele 2 colective de lucru formate din 6 specialisti.

Pentru aplicarea Masurii 141 sunt deja in lucru 5 proiecte, care urmeaza a fi finalizate in cateva zile. (dr. ing. Mihaela Elena SONEL, director executiv OJCA Constanta).

Sursa: Agentia Nationala de Consultanta Agricola

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.