18 milioane euro, subventii pentru agricultorii din judetul Iasi

Agentia pentru Plati si Interventie in Agricultura, subventie, agricultura

In conturile fermierilor ieseni au intrat peste 18 milioane de euro, bani care au reprezentat sprijinul financiar aferent platii unice pe suprafata pentru lucrarile din 2007. La aceste sume se adauga banii virati pentru sectorul zootehnic si vegetal.

Agricultura ieseana a avut parte de “ingrasamant” substantial venit sub forma de fonduri europene si de la Guvernul Romaniei. Peste 18 milioane de euro au fost orientate catre conturile agricultorilor ieseni anul trecut, sub forma subventiei la hectar, aferent cererilor depuse in 2007.

Potrivit unei statistici intocmite de catre Agentia pentru Plati si Interventie in Agricultura (APIA) Centru Judetean Iasi, in anul 2008 au fost acordate mai multe forme de sprijin celor care activeaza in domeniul agricol. Cei mai multi beneficiari au provenit din randul celor care detin teren agricol si care au fost eligibili pentru a beneficia de plata unica pe suprafata.

Peste 40.000 de agricultori din judetul Iasi au batut drumul la Centrul Judetean Iasi in 2007 pentru a depune cereri, pentru ca in cursul anului 2008 sa-si incaseze banii cuveniti.

Mai multe detalii: www.financiarul.com

Sursa: Financiarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.