Fonduri pentru dezvoltarea agriculturii in judetul Tulcea

PNDR a fost lansat in decembrie 2008, iar conform datelor furnizate de DADR pana in momentul de fata 25 de fermieri s-au aratat interesati de accesarea fondurilor, ei demarand procedurile de intocmire a dosarelor.

“Singura problema pe care am sesizat-o pana acum in cazul fermierilor care doresc sa acceseze fondurile consta in faptul ca unii dintre ei nu sunt inregistrati la Registrul Comertului, dar am gasit deja modalitatea de a le veni in ajutor”, a declarat directorul DADR, Vasile Gudu. Astfel, in sprijinul fermierilor neinregistrati, DADR le va oferi fermierilor atestate in urma unor examene. “Pana acum, ne-am intalnit cu fermierii din 20 de comune si zeci de agricultori s-au aratat interesati de accesarea fondurilor europene“, a mentionat directorul Vasile Gudu.

Prin prima axa a PNDR care are drept obiectiv general cresterea competitivitatii sectoarelor primare agricol si silvic, micii fermieri pot primi anual maxim 1.500 de euro pe ferma de subzistenta, data limita pentru depunerea dosarelor fiind 27 februarie. Fondurile disponibile pentru aceasta prima sesiune de depunere a proiectelor se ridica la suma de 47.607.740 euro.

Mai multe detalii: www.agromanager.ro

Sursa: Agromanager

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.