CJ Prahova are proiecte pregatite pentru accesarea fondurilor europene

Prahova, proiect, finantare, fonduri europene

Printre acestea se numara proiecte de reabilitare a unor drumuri judetene, modernizare a sistemelor de apa si canalizare, de dezvoltare a zonelor turistice de pe Valea Prahovei, precum si a Parcului “Constantin Stere” de la Bucov.

Valoarea totala a cheltuielilor eligibile pentru proiectul “Dezvoltarea zonei turistice Sinaia Perla Carpatilor” este de aproape 21 milioane euro, din care Consiliul Local Sinaia si Consiliul Judetean Prahova trebuie sa asigure o cofinantare de aproximativ 400.000 euro. Proiectul cuprinde construirea unui telescaun, a statiilor de plecare si de sosire, precum si a unei parcari.

Un alt proiect pentru dezvoltarea turistica a zonei montane este solicitat de CJ in parteneriat cu CL Azuga, valoarea lui fiind de peste 15 milioane euro, cofinantarea locala ajungand la 300.000 euro.

Proiectul “Reabilitarea statiunii Azuga – zona Cazacu, in vederea cresterii atractivitatii turistice” cuprinde construirea unei telegondole in zona partiei Cazacu, precum si reabilitarea a doua poduri din aceasta zona. Si statiunea Busteni doreste sa obtina fonduri postaderare pentru dezvoltarea turistica. Proiectul “Busteni – o statiune renascuta” este in valoare de opt milioane euro, din care cofinantarea locala reprezinta 160.000 de euro. Proiectul are doua obiective: amenajarea parcului central al orasului si realizarea unui targ de prezentare, promovare si comercializare a produselor traditionale locale.

Pentru Parcul “Constantin Stere” din Bucov sunt pregatite doua proiecte. Unul dintre ele, in valoare de opt milioane euro, prevede amenajarea unei gradini botanice iar prin cel de-al doilea, in valoare de 10 milioane euro, se solicita fonduri pentru reabilitarea infrastructurii si crearea de noi facilitati in parc. Cofinantarea din partea consiliului judetean pentru cele doua proiecte este de 160.000 euro, respectiv, 200.000 euro.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.