Sprijinul UE pentru cinematografie se globalizeaza

program, audiovizual, Uniunea Europeana

“Peisajul audiovizual international s-a schimbat semnificativ de-a lungul ultimelor doua decade, indeosebi prin impactul evolutiilor tehnologice precum video la cerere, televiziunea prin internet sau televiziunea digitala multicanal. Aceasta a creat o cerere crescânda de continut audiovizual si este nevoie sa “umplem” toate aceste noi tehnologii cu un continut nou si atractiv”, a spus Viviane Reding, Comisar european pentru media.”Cred ca MEDIA MUNDUS reprezinta raspunsul cultural corect la aceasta provocare tehnologica globala.Succesul actualului program MEDIA si al programului MEDIA INTERNATIONAL au demonstrat nevoia de continuare in aceasta directie: este momentul sa globalizam demersul. Sper ca cetatenii europeni sa vada foarte curând rezultatele noilor noastre eforturi la cinematograful din cartier!”

Comisia Europeana a adoptat noul program MEDIA MUNDUS, care este un program amplu de cooperare internationala destinat industriei audiovizuale in scopul consolidarii relatiilor culturale si comerciale intre industria de film europeana si cineastii din tari terte.

Uniunea Europeana va pune la dispozitie o finantare de 15 milioane de euro pe perioada 2011-2013 pentru proiecte prezentate de profesionisti din domeniul audiovizualului din UE si din tari terte.

In intreaga lume se doreste cu tarie cooperarea cu industria cinematografica europeana, fapt relevat de succesul initial al actiunii pregatitoare MEDIA International, in cadrul careia UE a oferit o finantare de 2 milioane de euro pentru 18 proiecte care implicau parteneri internationali.

Noul program MEDIA MUNDUS va functiona in perioada 2011-2013 si va capitaliza interesul crescand si oportunitatile oferite de cooperarea globala in domeniul audiovizualului. (www.ec.europa.eu)

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.