Targul Terratec de la Leipzig, Germania

afaceri, targ, imm-uri, firme

Aceasta e considerata ca o editie a performantei care acopera o larga gama de tehnologii in domeniul mediului precum si prezentarea ultimei generatii de servicii disponibile in acest sector.

Acest targ, ce s-a desfasurat in perioada 27-29 ianuarie 2009, se situeaza printre liderii mondiali in materie de targuri de mediu si este cotat ca fiind punctul de intalnire international pentru specialistii din domeniile mediului si a energiei, in scopul realizarii unor schimburi de experienta dar si stabilirea de contacte intre pietele Europei Centrale, de Est si de Sud-est precum si a Comunitatii StatelorIndependente.

La festivitatea de deschidere, ce a avut loc luni, 27 ianuarie 2009, orele 9,00 au participat reprezentanti ai Guvernului Federal, al Guvernului Landului Saxonia.

Biroul de Promovare Comercial-Economica de la Berlin reprezentat de d-nul Vladimir Ciobanasu-ministru consilier precum si d-na Roxana Gratiozi, secretar economic, a acordat asistenta pentru reusita participarii romanesti la acest eveniment si a organizat vizitarea standurilor expozantilor romani, in ziua deschiderii Targului, de catre de dl. Jurgen STAUPE, Secretar de Stat in Ministerul Saxon pentru Mediu si Agricultura insotit de d-na Claudia Anders, Director de proiect Terratec precum si alti reprezentanti ai Leipziger Messe.

Romania, in cadrul acestui targ a fost reprezentata de: SC HONI Grup, SC Rocavi Consulting, SC Lajedo, Ploiesti, INCD ECOIND – Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Industriala, SC AIM Consulting Engeneering, Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Turbomotoare COMOTI, Agentia de Proprietate Intelectuala si Transfer de Tehnologie, Specialist Business Development Solution. Firmele romansti vor participa la o varietate de evenimente care vor reuni experti din domeniu care vor aborda teme privind noi tehnologii si experiente in domeniul mediului precum si posibilitatile de cooperare in domeniul utilizarii energiilor regenerabile.

Conform cifrelor avansate de catre organizatori, la editia din aceast an a targului TERRATEC si-au anuntat participarea unui numar de 345 firme din 19 tari cu o pondere mai mare, respectiv 70%din expozantii TerraTec vor fi din domeniul bioenergiei.

In aceste conditii, obiectivul principal al participarii romane este de a face cunoscuta activitatea in acest domeniu prin prezenta specialistilor romani la cele doua simpozioane organizate de IDCED Magdeburg in vederea promovarii tehnologiilor originale din Romania. Totodata, aceasta constitue o ocazie propice pentru consolidarea relatiilor comerciale si de parteneriat existente sau pentru stabilirea de noi contacte cu societati de profil participante.

Oamenii de afaceri romani prezenti la targ au avut inca din prima zi numeroase intalniri de lucru, creandu-se astfel premizele pentru promovarea si extinderea posibilitatilor de cooperare in domeniul energiilor regenerabile atat pe piata traditionala din Uniunea Europeana cat si pentru identificarea unor noi oportunitati de atragere de investitii in tara noastra.

Experienta acumulata de firmele romanesti in competitia cu parteneri din tari care au mai multa experienta in utilizarea tehnologiilor de mediu le va permite realizarea unor proiecte si evenimente in acord cu tendintele rezultate la acest targ, permitind firmelor romanesti sa castige nise pe piata internationala printr-o oferta de tehnologii proprii, in conformitate cu Strategia Nationala de Export lansata de ministerul nostru.

Sursa: , Ministerul Imm-urilor, Comertului si Mediului de Afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.