S-a renuntat la calculul asistentei financiare nerambursabile pentru proiectele generatoare de venit

Autoritatea de Management POR anunta ca pentru proiectele generatoare de venit depuse spre finantare in cadrul Programului Operational Regional a caror valoare totala nu depaseste 1 milion de euro la cererea de finantarea nu va fi anexat calculul asistentei nerambursabile.

In urma identificarii a numeroase dificultati in aplicarea prevederilor privind calculul cheltuielilor eligibile pentru proiectele generatoare de venit, in special in cazul proiectelor finantate din Fondul Social European, dar si in cazul proiectelor de mici dimensiuni finantate din FEDR sau FC, Consiliul European a adoptat in luna decembrie RC 1143/2008 care amendeaza RC 1083/2006.

Astfel, Regulamentul nr. 1341/2008 stabileste ca prevederile art. 55 alin. (1) – (4) din Regulamentul Consiliului nr. 1083/2006 cu privire la proiecte generatoare de venit se aplica numai pentru proiectele cofinantate prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala sau Fondul de Coeziune a caror valoare totala depaseste 1.000.000 Euro.

Proiectele finantate din FSE, in marea majoritate a cazurilor, nu sunt generatoare de venit( fiind proiecte de tip soft care genereaza venituri doar pe perioada implementarii lor).

Totusi, in cazul existentei unor astfel de proiecte FSE, generatoare de venit, nu se anexeaza calculul asistentei nerambursabile, indiferent de valoarea proiectelor.

NOTA catre solicitantii de finantare prin Programul Operational Regional 2007-2013 cu privire la aplicarea prevederilor art. 55 alin (1) – (4) din Regulamentul Consiliului nr. 1083/ 2006

Detalii: www.mdlpl.ro, www.europa.eu

Sursa: Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.