Subventii 2016: Crescatorii de animale vor putea depune cererea la APIA din 15 martie

vaca_porc.jpg

animaleMinisterul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale anunta ca Agentia de Plati şi Interventie pentru Agricultura (APIA) a demarat de la 1 martie, Campania de primire a cererilor unice de plata pentru anul 2016, in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare, respectand calendarul stabilit.

Ministrul agriculturii, Achi Irimescu a postat pe pagina sa pe Facebook ca de la 15 martie se vor primi si cele pentru platile pentru animale.

In perioada 1 martie – 16 mai, la centrele judetene/locale ale APIA se depun fara penalizari cererile unice de plata.

Cererile unice de plata pot fi depuse şi dupa data de 16 mai 2016, in termen de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucratoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul, daca cererea unica de plata ar fi fost depusa pana la data de 16 mai, potrivit prevederilor art.13 alin. (1) din Regulamentul delegat (UE) nr. 640/2014 din 11 martie 2014.

Solicitarile depuse dupa data de 10 iunie 2016 nu mai sunt admise la calcul, iar beneficiarului nu i se acorda niciun fel de plata sau de sprijin.

Și in Campania 2016, completarea declaratiei de suprafata se realizeaza electronic folosind aplicatia IPA Online.

Finalizarea și inchiderea cererii unice de plata in IPA Online se face numai in centrele APIA, in prezenta functionarului APIA responsabil cu primirea cererii, dupa verificarea acesteia și a mesajelor din controlul parcelelor digitizate, precum și corectarea eventualelor probleme semnalate de catre sistemul informatic.

Cererile unice de plata se depun la centrele judetene APIA in cazul fermierilor care solicita o suprafata mai mare de 50 hectare teren agricol şi la centrele locale in cazul fermierilor care solicita o suprafata mai mica sau egala cu 50 hectare teren agricol.

Fermierii vor depune o singura cerere, chiar daca detin suprafete de teren in diferite localitati sau judete.
Pentru a utiliza timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea cererii, este necesar ca fermierii sa se prezinte la data și ora la care sunt programati.

Aceasta este lista documentelor ce trebuie depuse odata cu cererea unica de plata.

Sursa: MADR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.