Subventii 2016: Noi modificari la depunerea cererii de plata

bani-afacere-subventii.jpg

Ordinul nr.619/2015 este din nou modificat in plina campanie de depunere a cererilor unice.

Potrivit unui ordin de ministru publicat pe  Ministerul Agriculturii principalele schimbari ii vizeaza pe producatorii de tomate si castraveti care erau obligati sa depuna la APIA pana la data de 15 iunie a anului de cerere contractul/contractele incheiat/incheiate cu o unitate de procesare inregistrata pentru siguranta alimentelor. Conform noilor propuneri, termenul limitava fi de1 noiembrie a anului de cerere.

Iata propunerea de modificare asa cum apare ea pe site-ul Ministerului Agriculturii:

1. La articolul 51, alineatul (1), litera b) se modifica si va avea urmatorul cuprins: „b) prezintala APIA, pana la data de 1 noiembrie a anului de cerere, contractul/contractele incheiat/incheiate cu o unitate de procesare inregistrata pentru siguranta alimentelor; “
2. La art. 52, alineatul (1), litera b) se modifica si va avea urmatorul cuprins: „b) prezintala APIA, pana la data de 1 noiembrie a anului de cerere, contractul/contractele incheiat/incheiate cu o unitate de industrializare inregistrata pentru siguranta alimentelor; “

O a doua propunere de modificare ii vizeaza pe crescatorii de animale care solicita sprijin cuplat in anul de cerere 2016, si care, sunt obligati sa fie identificat si inregistrat in RNE la data depunerii cererii unice de plata, comparativ cu vechiul Ordin unde nu specifica clar care este data limita pana cand acestia pot inscrie animalele ci doar ca”sa fie identificate si inregistrate in RNE”.

Iata propunerea de modificare care ii vizeaza direct pe crescatorii de animal:

La articolele 71 – 73, litera d) se modificasi va avea urmatorul cuprins: „d) efectivul de animale pentru care se solicita SCZ trebuie sa fie identificat si inregistrat in RNE la data depunerii cererii unice de plata, potrivit prevederilor art.53 alin.(4) paragraful al doilea din Regulamentul Delegat (UE) nr. 639/2014 din 11 martie 2014 de completare a Regulamentului (UE) nr. 1307/2013 al Parlamentului European si al Consiliului de stabilire a unor norme privind platile directe acordate fermierilor prin scheme de sprijin in cadrul politicii agricole comune si de modificare a anexei X la regulamentul mentionat;”
La articolul 74 alineatul (1), litera f) se modificasi va avea urmatorul cuprins: „f) efectivul de animale pentru care se solicitaSCZ trebuie safie identificat si inregistrat in RNE la data depunerii cererii unice de plata, potrivit prevederilor art.53 alin.(4) paragraful al doilea din Regulamentul Delegat (UE) nr. 639/2014 din 11 martie 2014 de completare a Regulamentului (UE) nr. 1307/2013 al Parlamentului European si al Consiliului de stabilire a unor norme privind platile directe acordate fermierilor prin scheme de sprijin in cadrul politicii agricole comune si de modificare a anexei X la regulamentul mentionat;”

La articolul 75 litera c), punctul (iv) se modifica si va avea urmatorul cuprins: „(iv) efectivul de animale pentru care se solicita SCZ trebuie safie identificat si inregistrat in RNE la data depunerii cererii unice de plata, potrivit prevederilor art.53 alin.(4) paragraful al doilea din Regulamentul Delegat (UE) nr. 639/2014 din 11 martie 2014 de completare a Regulamentului (UE) nr. 1307/2013 al Parlamentului European si al Consiliului de stabilire a unor norme privind platile directe acordate fermierilor prin scheme de sprijin in cadrul politicii agricole comune si de modificare a anexei X la regulamentul mentionat;”

La articolul 781, dupaalineatul (2) se introduce un nou alineat, alin.(3), cu urmatorul cuprins: „(3) Conditia de eligibilitate prevazutala art.72 lit.g) si la art.73 lit.g) trebuie safie indeplinitapanala data de 1 septembrie 2016.”

Modificarile urmeaza sa fie publicat in Monitorul Oficial in cursul acestei saptamani.

Sursa: agrointel.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.