Subventii APIA 2019: Plati numai pentru fermierii inregistrati la ANAF

tineri_fermieri.jpg

O noua definitie pentru fermierul activ! incepand din acest an, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) va achita subventii numai catre acei producatori care pot fi verificati fiscal ca desfasoara activitati agricole.

Anul trecut, Ordonanta de Urgenta 5/2015 a fost modificata, iar una dintre schimbarile introduse prin OUG 4/2018 vizeaza definitia de fermier activ pentru care APIA achita subventiile anuale din fonduri europene si de la bugetul de stat.

“Incepand cu anul de cerere 2019, statutul de fermier activ se stabileste si prin verificarea inregistrarii persoanelor fizice si juridice si a formelor asociative de persoane fizice sau juridice, indiferent de statutul juridic al acestora, pentru activitatile lor agricole, in Registrul contribuabililor/platitorilor, potrivit prevederilor art. 91 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, cu respectarea prevederilor art. 3 pct. 3 lit. (a) din Regulamentul (UE) 2017/2.393 al Parlamentului European si al Consiliului din 13 decembrie 2017 de modificare a Regulamentelor (UE) nr. 1.305/2013 privind sprijinul pentru dezvoltare rurala acordat din Fondul european agricol pentru dezvoltare rurala (FEADR), (UE) nr. 1.306/2013 privind finantarea, gestionarea si monitorizarea politicii agricole comune, (UE) nr. 1.307/2013 de stabilire a unor norme privind platile directe acordate fermierilor prin scheme de sprijin in cadrul politicii agricole comune, (UE) nr. 1.308/2013 de instituire a unei organizari comune a pietelor produselor agricole si (UE) nr. 652/2014 de stabilire a unor dispozitii pentru gestionarea cheltuielilor privind lantul alimentar, sanatatea si bunastarea animalelor, precum si sanatatea plantelor si materialul de reproducere a plantelor”, arata modificarea adoptata anul trecut si care, asa cum indica si textul legii, se aplica odata cu Campania APIA 2019.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.