SUSFOOD2 ERA-NET Cofund

Fonduri_proiecte-e1385021195722.jpg

Scopul strategic al SUSFOOD2 completează politicile produselor alimentare și ale bioeconomiei UE prin consolidarea cooperarii în domeniul cercetării, dezvoltării și inovării între membrii UE și statele asociate pentru a maximiza contribuția cercetării la dezvoltarea durabilă a sistemelor alimentare de la producție la consum.

Creșterea cerinței globale de hrană este previzionată la 60 % până în 2050. În același timp, lanțul de aprovizionare cu produse alimentare este încorsetat de mai mulți factori limitativi cum ar fi deficitul de apă, degradarea solului, pierderea biodiversitîții și efectul schimbărilor climatice. Mai mult de o treime din alimentele produse în prezent în lume sunt pierdute sau ajung deșeuri. Sistemul nostru de alimentație a suferit transformări majore în ultimul secol, cu schimbări în preferințele alimentare ce au avut un impact iminent asupra sănătății consumatorului și asupra disponibilității produselor alimentare (de exemplu: creșterea bolilor netransmisibile și obezitatea).

Pentru a veni în întampinarea acestor provocări se impune să consolidăm sistemul alimentar sustenabil ce oferă oportunități pentru toate părțile interesate să dezvolte un sector sigur, rezilient și competitiv.

Domeniul de aplicare al SUSFOOD 2 acoperă întregul lanțul de aprovizionare cu alimente, cu accent principal asupra durabilității lanțului alimentar dincolo de poarta fermei. Nivelul fermei este luat în considerare dacă acesta are un impact direct asupra durabilității celorlalte etape din lanțul alimentar.

SUSFOOD definește sustenabilitatea ca: “un sistem alimentar care susține securitatea alimentară, asigură utilizarea optimă a resurselor naturale și umane în respectul biodiversității și ecosistemelor pentru generațiile prezente și viitoare și care este cultural acceptabil și accesibil, rațional ecologică, corectă și viabilă din punct de vedere economic și furnizează consumatorului alimente adecvate nutrițional, sigure, sănătoase și la prețuri accesibile”.

Data limita pentru incarcarea propunerilor in platforma – 16.08.2021, ora 15:00.

Etapa de evaluare si selectie a proiectelor – pana in noiembrie 2021
Trimiterea scrisorilor de notificare a rezultatelor catre aplicanti – inceputul lunii decembrie 2021
Contractare – luna decembrie 2021
Startul proiectelor – decembrie 2021 – aprilie 2022

Bugetul maxim care poate fi solicitat este de 1,5 milioane EUR pentru fiecare propunere de cercetare, dar contribuțiile în natură pot fi adăugate în plus față de această sumă. Solicitanții nu pot solicita mai multe fonduri decât cele alocate pentru fiecare țară de către organismul de finanțare respectiv pe un anumit subiect (anexa B). Reglementările și prioritățile naționale ar putea stabili limite suplimentare (anexa D). Proiectele ar trebui să înceapă provizoriu între decembrie 2021 și aprilie 2022, iar durata nu ar trebui să depășească 36 de luni.

Apel comun – pagina Susfood2
Apel comun – pagina FOSCPre-anuntul apelului
Partner Platform and Submission Tool – https://www.submission-susfood-era.net/sf2-fosc-jointcall
Documentele de apel
Proposal templateLetter of commitment template
Cautare parteneri

SUSFOOD definește sustenabilitatea ca: “un sistem alimentar care susține securitatea alimentară, asigură utilizarea optimă a resurselor naturale și umane în respectul biodiversității și ecosistemelor pentru generațiile prezente și viitoare și care este cultural acceptabil și accesibil, rațional ecologică, corectă și viabilă din punct de vedere economic și furnizează consumatorului alimente adecvate nutrițional, sigure, sănătoase și la prețuri accesibile”.

Website-ul programului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.