Suspiciuni de coruptie la Ministerul Fondurilor Europene

dna-3.jpg

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in legatura cu fapte de coruptie comise de directorul Directiei Management Financiar AM POS CCE din cadrul Ministerului Fondurilor Europene.

Mai exact, Iulia Ioana Baz este acuzata de ANI de savarsirea infractiunii de conflict de interese si a altor infractiuni asimilate celor de coruptie.

Agentia Nationala de Integritate sustine ca Iulia Ioana Baz a semnat listele de verificare a achizitiilor publice pentru doua societati comerciale care au incheiat contracte, in calitate de beneficiar, cu S.C. RomActiv Business Consulting S.R.L, in calitate de consultant, societate in cadrul careia aceasta a avut contract de munca in ultimii 5 ani.

Astfel, spun inspetorii, au rezultat indicii privind posibila savarsire a infractiunii de conflict de interese. Valoarea celor doua contracte de achizitii publice a fost in cuantum de 20.000 euro, respectiv de 4.000 euro (echivalentul sumei de 17.683 lei).

“De asemenea, ulterior numirii acesteia in functia publica, Ministerul pentru Societatea Informationala, in calitate de Organism Intermediar, in numele si pentru Ministerul Fondurilor Europene pentru Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitãtii Economice, a incheiat un contract de finantare cu S.C. European Funds Invest S.R.L., societate la care BAZ IULIA IOANA a detinut functia de administrator si pentru care a intocmit o serie de documente care au stat la baza incheierii contractului”, se mai arata in comunicatul remis.

Astfel, ANI a sesizat DNA cu privire la savarsirea faptelor de coruptie de catre Iulia Ioana Baz.

Sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.