techangels.ro

creier.jpg

Radu Georgescu: Cred ca industria asta a noastra (IT, Internet, Software, Cloud, eCommerce) este unul din putinele lucruri care ne pot ajuta sa traim mai bine in Romania. Este o industrie cu avantaje foarte mari, o industrie curata, o industrie internationala. Este o industrie in care noi (romanii) stim sa facem treaba buna. Pentru a reusi sa crestem industria asta cat mai mult, ziceam aici (parerea mea) ca sunt necesare cateva lucruri: deschiderea granitelor catre oameni destepti, remodelarea unor facultati, investitia locala, bursa, dorinta autoritatilor, maturizarea antreprenorilor, asociatia.

Deci, daca tot am ajuns aici, sa povestim: a dat Bogdan Iordache (il stiti de la HowToWeb) drumu’ la un proiect foarte interesant, la care sunt onorat sa ajut. Ideea porneste de la urmatoarele silogisme:

  • Startupurile au nevoie de finantare;
  • Primii bani / eforturi pot fi facute din rezerve proprii;
  • Peste 200.000 Euro pot fi gasiti relativ usor pe la investitori mai mult sau mai putin institutionali (fonduri de investitii), in general nu bani romanesti;
  • Sume mici, intre 5,000 si 200,000 Euro sunt foarte greu de gasit;
  • Rezolvarea naturala este o comunitate de “Angel Investors”, care sa investeasca din banii lor personali. Fie individual fie in grup, sindicalizat.

Mai multe detalii: Blog Radu Georgescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.