Topul oraselor care se intrec pentru cele mai mari finantari de la UE. Unde vor avea loc cele mai multe investitii

646x404-3.jpg

Deva, Hunedoara, Petrila si Orastie sunt in topul oraselor la numarul de proiecte pe fonduri UE, depuse de autoritatile locale. Alte administratii urbane nu s-au aratat aproape deloc interesate de astfel de finantari.

Potrivit celui mai recent raport al Agentiei de Dezvoltare Regionala Vest, publicat la sfârsitul anului 2018, in judetul Hunedoara au fost depuse 131 de proiecte publice de constructii prin care administratiile locale solicita fonduri europene pentru realizarea unor investitii.

Cele mai multe proiecte, 27, au ca loc de implementare Deva, majoritatea dintre ele sunt in evaluare, fiind depuse in ultimele luni la ADR Vest. Resedinta judetului este urmata de Hunedoara, cu 20 de proiecte, Petrila, cu 18 proiecte, Orastie, cu 15 proiecte, Uricani, cu 8 proiecte, Hateg, cu 6 proiecte, Petrosani, cu 6 proiecte, Lupeni, cu 6 proiecte, Calan cu 4 proiecte, Brad, cu 3 proiecte, Simeria, cu 3 proiecte, Geoagiu, cu 3 proiecte, Vulcan, cu 2 proiecte, Bacia, Ribita si Salasu de Sus, cu câte un proiect. Consiliul Judetean Hunedoara va implementa 6 proiecte, iar dintre orase, Aninoasa nu a depus pâna in prezent niciun proiect in cadrul Programului Operational Regional.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.