Tot mai multe IMM se orienteaza catre investitii si prefera creditele in lei

bani_.jpg

Ilinca Rosetti, directorul general al ProCredit Bank, nu este numai singura femeie din Romania aflata la conducerea unei institutii de credit, dar este si cel mai tanar sef de banca. Intr-un domeniu atat de competitiv, cum este cel al finantelor, spune ca nu a avut o reteta de succes pentru atingerea acestui statut profesional. A imbratisat cu pasiune ceea ce numeste misiunea ideologica a institutiei in care activeaza, s-a bazat pe exemplul familial si a fost calauzita de convingerea ca prin munca sa poate face “ceva” bun pentru societate. Aflata la conducerea unei banci orientata spre finantarea sectorului IMM, Ilinca Rosetti nu ezita sa vorbeasca despre faptul ca ProCredit si-a reconsiderat modul de face business o data ce criza i-a afectat clientii, dar si despre tendintele care caracterizeaza astazi afacerile intreprinderilor mici si mijlocii, reorientarea catre investitii si cereri de finantari in moneda nationala.

Ce strategie ati aplicat in momentul in care un debitor IMM a inceput sa aiba probleme, iar creditul sau sa se indrepte spre neperformanta?

Din partea noastra, o situatie ca aceasta a necesitat un efort sustinut de consiliere. Am fost, la randul nostru, nevoiti sa reconsideram modul in care facem business, cautand sa venim si mai mult in intampinarea clientilor nostri cu sfaturi si solutii concrete pentru a-i sprijini sa mearga mai departe. Abordarea personalizata a bancii noastre si-a aratat beneficiile in acesti ani, intrucat, cunoscandu-ne foarte bine clientii, nu ne-am confruntat cu o rata foarte crescuta a creditelor neperformante. Am avut, ca toate celelalte institutii financiare, o crestere, insa sub media la nivelul sistemului bancar. Cu fiecare client in parte am discutat si am cautat impreuna cea mai buna solutie, fie ca am extins maturitatea finantarii, fie ca am acordat o perioada de gratie sau chiar i-am sfatuit sa renunte la unele investitii acolo unde acestea nu isi mai dovedeau utilitatea si nu mai aratau potential de crestere. In orice caz, nu am aplicat o strategie comuna tuturor clientilor pentru ca diferite tipuri de business, diferite stagii ale afacerii cer solutii particulare. Nu exista o reteta minune.

Mai multe detalii: IncomeMagazine.ro

One thought on “Tot mai multe IMM se orienteaza catre investitii si prefera creditele in lei”

  1. predoe ionel spune:

    sunt proprietarul unei mori in jud braila utilajele existente sunt mari consumatoare de energie doresc finantare pt am i cumpara utilaje noi deasemeni am construit grajduri pt cresterea animalelor multumesc anticipat tel 0766545431

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.