TotalSoft ocupa pentru al doilea an consecutiv primul loc in topul furnizorilor de solutii ERP din Romania

total_softTotalSoft, producatorul sistemului Charisma ERP, s-a clasat pentru al doilea an consecutiv pe primul loc in topul furnizorilor de solutii de tip ERP din Romania, conform studiului “ERP Romania 2011. Analysis and trends of the ERP software products and related services” publicat pe 30 septembrie de compania de cercetare de piata si consultanta Pierre Audoin Consultants.

Rezultatele studiului arata o crestere a cotei de piata TotalSoft la 14% in conditiile unei stagnari a pietei ERP in jurul valorii de 100M Euro. Compania inregistreaza pe parte de licente cea mai mare crestere dintre primii 5 furnizori ai topului, de cca 16%, pe parte de servicii ocupand in continuare primul loc, cu o valoare aproape dubla fata de urmatorul clasat.

Piata romaneasca de solutii de tip ERP este atipica, specificul ei tinand de dorinta clientilor si prospectilor de a se adapta produsul software la business-ul curent, si nu invers, asa cum se intampla pe piete mult mai mature. Astfel, solutiile doar partial pre-configurate si foarte flexibile ca si dezvoltari ulterioare au succes. in acest context, TotalSoft a beneficiat cel mai mult de pe urma acestui tip de cereri si a avut intotdeauna o agresivitate in vanzari si marketing, precum si un suport financiar care i-au permis castigarea aproape permanenta de cota de piata in Romania“, Eugen Schwab Chesaru, Managing Director, PAC Romania.

Cu 22,45M Euro cifra de afaceri consolidata, inregistrata in 2010, din care peste 14M Euro obtinute din furnizarea de solutii de tip ERP (Enterprise Resource Planning) pe piata romaneasca, TotalSoft isi consolideaza pozitia de lider de piata, devansand pentru al doilea an consecutiv funizori mondiali in solutii software B2B.

Ma bucura nespus acest rezultat, care confirma un an exceptional pentru TotalSoft, dar si un an de eforturi interne care stau la baza acestor rezultate. Acum suntem intr-un proiect complex de maturizare a proceselor interne pentru a livra cu succes pe pietele occidentale. Avem in plan activarea unei retele de parteneri de implementare pe pietele externe, deschiderea unei subsidiare intr-o piata occidentala, migrarea intregii strategii de vanzari spre conturi medii si mari, dezvoltarea de solutii in cloud pentru IMM-uri, simplificarea interfetelor si introducerea de noi module care sa ajute utilizatorii Charisma sa interactioneze prietenos cu produsul, modernizarea tehnologiilor. Sunt convins ca TotalSoft poate deveni unul dintre cei mai respectati furnizori de solutii ERP la nivel european“, Liviu Dan Dragan, CEO TotalSoft.

Conform oficialilor Pierre Audoin Consultants, anul 2010 a fost un al doilea an de criza pentru piata ERP locala, caracterizat printr-o evolutie foarte slaba a veniturilor provenite din servicii, compensata partial de o crestere a vanzarilor de produse software. Estimarile PAC prevad insa o revenire a pietei din 2012, cand se asteapta o reactivare a proiectelor importante, oprite sau amanate in anii de varf ai crizei economice, si prin reluarea angajarilor de catre marii jucatori ai pietei IT&C.

De asemenea, un rol important il va avea si lansarea programului destinat IMM-urilor, de accesare a fondurilor europene in vederea implementarii de solutii ERP. Programul, lansat luna aceasta, se va incheia in martie 2012 si beneficiza de un buget total de peste 65M Euro.

Charisma ERP are in portofoliu peste 700 de companii nationale si 60 de grupuri multinationale, companii a caror cifra de afaceri insumata depaseste 25% din PIB-ul Romaniei. Produsul este implementat in 13 tari europene si este singurul produs software B2B romanesc implementat intr-o piata occidentala, dar si in Africa.

Persoana de contact: Suzana Badea, Corporation Communication Manager; [email protected]; 0744.89.86.20.

Despre TotalSoft:

Cu 17 de ani de experienta, TotalSoft este unul dintre liderii industriei IT romanesti in dezvoltarea si furnizarea de solutii si servicii complexe de afaceri. Avand 1500 de clienti in sectorul privat si public din 25 de tari, printre care UK, Germania, Austria, Italia sau Franta, TotalSoft detine o expertiza de necontestat in verticale ca financiar-bancar, distributie, retail, medical, utilitati, constructii, proiectare, productie, servicii sau administratie publica. Compania are sediul principal in Romania si subsidiare in Grecia, Bulgaria, Serbia si Qatar.

TotalSoft a devenit, conform PAC, cel mai important furnizor de solutii ERP din Romania, devansand toti ceilalti jucatori in termeni de valoare licente si servicii asociate licentelor. Compania detine suita proprie de solutii software Charisma Business Suite, din care fac parte sisteme recunoscute cum ar fi Charisma ERP, Charisma HCM sau Charisma Medical Software.

TotalSoft este parte a grupului Global Finance, una din cele mai importante firme de investitii private din Europa de Sud-Est cu birouri in Atena, Bucuresti, Sofia si Belgrad. Global Finance administreaza fonduri de peste 850 milioane euro, obtinute in urma administrarii de fonduri de investitii private si imobiliare, si a realizat peste 70 de investitii de la infiitarea sa in 1991.

Pentru mai multe informatii accesati www.totalsoft.ro; www.charisma.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.