stepping_stone_solutions.jpegStepping Stone Solutions si B&S Training
Consulting organizeaza la Bucuresti, in perioada 2-4 si 9-11 octombrie
2009
un nou training dedicat Managementului Proiectelor si ocupatiei
Manager proiect – cod COR 241 919.

Se spune in general despre proiecte ca sunt o aventura. Si, ca orice
aventura, sunt pline de surprize si de incercari, de riscuri dar si de
satisfactia rezultatelor atinse.


Cei mai multi manageri de proiect au invatat ca exista etape, cicluri si intrumente in tot ceea ce inseamna un ciclul de viata al unui proiect, elemente fara de care nu iti poti atinge obiectivele fixate.

Noi am sustinut tot timpul in cadrul trainingurilor noastre ca la baza competentelor unui bun manager de proiect sta intelegerea principiilor fundamentale prin care o idee este transpusa in rezultat printr-o serie de operatiuni logic si realist legate intre ele, folosind adecvat si optim resursele de care dispunem.


Programul nostru de formare in domeniul Managementului Proiectelor beneficiaza de o abordare europeana, in acord cu cerintele si exigentele exprimate atat de finantator cat si de autoritatile de management cu privire la implementarea si gestionarea proiectelor cu fonduri de la Uniunea Europeana (Fonduri Structurale si de Coeziune, Fonduri Comunitare).

Acest tip de training vine in sprijinul reprezentantilor institutiilor care doresc sa acceseze cu mai multa usurinta fondurile structurale, atat din perspectiva scrierii, dar si a implementarii cu succes a viitoarelor proiecte finantate din aceste categorii de fonduri.

Experienta noastra de pana acum in domeniul implementarii de proiecte, atat in faza de pre-aderare cat si in prezent, dublata de experienta de training in care am lucrat cu diverse categorii de participanti si echipe de proiect pe care le-am pregatit pentru faza de implementare, ne-a condus catre o intelegere mai profunda a nevoilor de formare ale unui Manager de Proiect.

Incercam sa generam in sala de training un context in care fiecare participant sa isi poata exersa abilitati si sa dobandeasca competentele necesare unui manager de proiect, intr-un mod cat mai interactiv, utilizand elemente specifice managementului proiectelor transpuse in studii de caz, exercitii, experiente concrete de invatare.

Programul include deopotriva aspecte teoretice si practice, construind un sistem de invatare interactiv, dinamic si atractiv, atat pentru participantii cu experienta redusa in domeniul scrierii si implementarii de proiecte, cat si pentru participantii care lucreaza deja si utilizeaza in mod frecvent instrumente de management.

Trainingul conduce participantii prin toate etapele scrierii si implementarii unui proiect, de la prezentarea cadrului de finantare a proiectelor, pana la identificarea nevoilor beneficiarului, completarea cererii de finantare, aspecte concrete legate de implementarea efectiva a proiectului, lucrul cu autoritatile de management, monitorizarea proiectului si evaluarea.

Metodologia abordata in timpul trainingului este structurata si prezentata astfel incat participantii sa beneficieze de instrumente practice cu ajutorul carora sa poata aborda eficient orice proiect, atat din punctul de vedere al scrierii si planificarii, cat si din punctul de vedere al implementarii.

Pe toata perioada desfasurarii trainingului participantii vor avea acces la informatiile necesare implementarii cu succes a proiectelor finantate din Fonduri Structurale: activitati eligibile, cheltuieli eligibile, categorii de beneficiari, teme orizontale specifice, indicatori de monitorizare si evaluare.

Principalele teme abordate in cadrul Cursului se refera la: managementului proiectelor, prezentarea cadrului de finantare a proiectelor din Fonduri Europene, elementele de constructie ale unui proiect, etapa de Conceptie a unui proiect, etapa de Planificare a unui proiect, etapa de Implementare a unui proiect, etapa de Inchidere si Evaluare, managementul financiar, managementul timpului, managementul riscului, managementul resurselor umane – managementul echipei de proiect, al partenerilor.

Beneficii obtinute in urma participarii la Curs:
– intelegerea conceptului de management de proiect;
– aplicarea principiilor si functiilor managementului in cadrul proiectelor;
– realizarea analizei de nevoi, formularea problemei si elaborarea obiectivelor unui proiect;
– stabilirea activitatilor in cadrul unui proiect si planificarea lor in timpul derularii proiectului utilizand Graficul Gantt;
– capacitatea de a formula indicatori si de a anticipa rezultatele proiectului;
– planificarea si controlul resurselor in cadrul proiectelor (umane, informationale, materiale, financiare);
– definirea rolului, resposabilitatii si a autoritatii managerului de proiect si a membrilor echipei;
– organizarea, dezvoltarea si sustinerea echipelor de proiect;
– motivarea echipei de proiect;
– cresterea eficientei in relatia cu beneficiarii, echipa si managementul proiectului;
– managementul pozitiv al conflictelor si problemelor;
– capacitatea de a identifica si analiza riscurile;
– capacitatea de a aprecia corect costurile unui proiect si de a realiza un management financiar eficient in cadrul proiectului.

La finalul trainingului va fi organizat un examen de absolvire care va consta intr-o proba practica (schita de proiect) si o proba teoretica (test grila).

Absolventii cursului vor beneficia de o atestare a competentelor dobandite prin eliberarea unui certificat de competente pentru standardul ocupational manager de proiect COD COR 241919, eliberat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor – CNFPA si recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii.

Locatie si perioada de desfasurare:
Sala de training este situata pe strada Bocsa nr. 3, et. 3, ap. 15.
Puncte de reper: Biserica Armeneasca, Bulevardul Carol, Str. Maria Rosetti, Calea Mosilor. 

Perioada de desfasurare: 2–4 octombrie si 9–11 octombrie 2009.

Conditii de inscriere:
Formularul de inscriere trebuie completat si transmis pe fax sau e-mail si taxa de participare achitata.

Taxa de participare – 1400 Ron. (acopera cheltuielile cu trainerii, materialele, suportul de curs, pauzele de cafea, taxele pentru participarea la examen). Plata se poate realiza si in doua rate. Pentru institutiile / organizatiile care inscriu cel putin doi reprezentanti se aplica o reducere de 10% / participant.  

Participantii trebuie sa fie inscrisi in cadrul / absolventi ai unei forme de invatament superior.

Pentru informatii si inscrieri:
Telefon/ Fax: 021–210 41 22 / 0723 391 945 / 0728 972 358
[email protected] / www.steppingstone.ro


De asemenea, serviciile de training oferite de companiile noastre cuprind si alte categorii de traininguri, pe care le desfasuram atat in sistem deschis, cat si pe baza analizei nevoilor de training realizata in institutii specifice.

Pentru informatii suplimentare, nu ezitati sa ne contactati.

Contact:
Rodica Nita
Senior trainer&Manager Stepping Stone Solutions
0723 391 945 / [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top