Trezirea la realitate a PSD: pierdem anul acesta un milliard de euro de la UE. si este doar inceputul

baani.jpg

PSD-istii se trezesc la realitate si realitatea e dura. Romania va pierde un miliard de euro din fonduri europene. De cateva luni atrag atentia ca suntem intr-un foarte mare pericol sa pierdem niste bani seriosi la finele acestui an. Dupa atata timp, s-a prins si guvenul PSD-ALDE.

La Comisia de Afaceri Europene am avut onoarea sa dam doar de doua ori nas in nas cu Ministerul Fondurilor. Prima data la dezbaterea pe buget, cand era Marius Nica ministru, dar el nu a venit. Era secretara de stat Mihaela Toader. Careia i-am spus ca nu au destui bani de cofinantare in buget cat sa evite dezangajarea.

Pe 29 ianuarie, la audierile noului fost ministru al Fondurilor Europene, i-am atras atentia Rovanei Plumb ca riscam sa pierdem aproape un miliard de euro din fondurile europene pentru ca nu a lansat proiecte pentru a-i cheltui.

I-am reamintit ca in precedentul sau mandat am avut trei Programe Operationale pe care nu am incasat nici macar un cent de la Comisia Europeana. Asta deși tot ea se lauda ca a terminat acreditarea sistemului in iunie, deci a avut peste jumatate de an sa aduca bani in tara (daca nu dadea afara irational oamenii din minister, care lucrasera cu mine, termina acreditarea in martie, conform planului).

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.