TwoTap, startup fondat de doi romani, a primit investitie de 2,7 milioane dolari

omulet_afaceri_bani.jpg

omulet_afaceri_baniRadu Spineanu si Razvan Roman au reusit sa convinga cativa prestigiosi investitori din Silicon Valley sa investeasca aceasta suma in firma lor, TwoTap. Investitorii sunt Khosla Ventures, SV Angel, fostul CEO Visa Joseph Saunders, Ryan Petersen, co-founderul Reddit Alexis Ohanian, co-founderul Posterous Gary Tan, We Funder (platforma de crowdfunding), Transmedia Capital and Digital Garage.

Radu Spineanu nu e strain de scena de tech startup romaneasca si internationala. El este si co-fondatorul firmei 2Parale – un program de marketing afiliat, co-fondator al Kinotopic – o aplicatie de short video sharing, precum si fondatorul 2Performant – un software pentru programe de afiliare. Este si un avid contributor (developer fiind) la sistemul de operare Debian, o varianta de Linux. Razvan Roman a avut experiente ca business developer manager la uberVU (alt startup romanesc care a fost vandut nu demult gigantului canadian in social media Hootsuite), Zuum si advisor la SocialLook (un alt startup romanesc).

Firma fondata de ei, TwoTap, incearca sa simplifice procesul de cumparare online si in special procesul desfasurat pe mobile (telefoane, tablete). Solutia oferita de ei permite cumparatorilor sa cumpere orice produs de la orice vanzator, indiferent ca produsul e pe website sau in aplicatia mobila. TwoTap este infiintata in San Francisco, SUA iar cei doi co-fondatori sunt primii romani acceptati in cunoscutul accelerator yCombinator – un etalon in Silicon Valley, de la care au primit o prima runda de finantare. Pana acum TwoTap a reusit sa atraga peste 200 de retaileri online avand o crestere de 50 de ori in numarul de tranzactii lunare (in ultimele sase luni). Tehnologia TwoTap nu necesita integrare tehnica din partea vanzatorilor si ofera si statistica in timp real a tututor produselor. Odata ce clientul a introdus datele personale in TwoTap, e nevoie de doar doua click (taps) pentru a completa o cumparatura (de unde si numele companiei: “Two Tap”).

Printre investitorii atrasi sunt cei de la Koshla Ventures (o firma faimoasa de venture capital infiintata de nu mai putin faimosul investitor Vinod Koshla, co-founders al Sun Microsystems), SV Angel (o alta firma infiintata de cel mai cunoscut investitor angel din Silicon Valley, Ron Conway), Alexis Ohanian (co-fondatorul faimosului serviciu Reddit) si nu in ultimul rand fostul sef al Visa, Joseph Saunders. TwoTap intentioneaza sa foloseasca noua runda de finantare pentru a scala solutia, pentru a angaja noi oameni si pentru marketing. Felicitari fondatorilor si speram ca-i vom vedea ajungand o companie recunoscuta in comertul electronic, cu profituri solide si poate chiar achizitionata de giganti ai comertului electronic mondial (cum ar fi Amazon).

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.