ULTIMA ORĂ CONFIRMARE Declarația Unică – Guvernul a amânat termenul. Vor fi acordate bonificații

munca_hartii.jpg

Guvernul a decis, în ședința de joi seara, extinderea până la 30 iunie a termenului limită pentru depunerea Declarației Unice, ca fiind pregătită. De asemenea, sunt introduse și bonificații pentru plata sumelor datorate în baza acestei declarații. Declarația Unică este depusă de aproape 1 milion de persoane. Pentru a intra în vigoare, decizia trebuie publicată în Monitorul Oficial.

Astfel, circa un milion de români care obțin venituri din activități independente, drepturi de proprietate intelectuală, agricultură, chirii, câștiguri de capital și alte forme de venituri vor primi bonificații de până la 10% dacă vor achita impozitele sau contribuțiile până la data de 30 iunie, noul termen de depunere a declarației unice.

Guvernul a aprobat propunerea Ministerului Finanțelor de a acorda bonificații de până la 10% tuturor persoanelor care vor plăti până la 30 iunie impozitul pe venit și contribuțiile sociale aferente veniturilor/câștigurilor obținute în 2019 din activități independente, drepturi de proprietate intelectuală, cedarea folosinței bunurilor, transferul titlurilor de valoare, agricultură, silvicultură… Alte detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.