Un sfat pe zi – Proiecte de consultanta

M.V. 33 de ani, administrator firma de consultanta, Iasi

Intrebare: “Sunt administratorul unei firme de consultanta pe fonduri europene infiintata in 2010. Oferim consultanta pe majoritatea programelor, dar am luat decizia la inceputul lui 2011 sa ne specializam pentru a putea oferi clientilor servicii mai bune. Avand in vedere ca avem un portofoliu de clienti destul de vast in toate cele 4 programe pe care am realizat proiecte si am realizat unele proiecte si in domenii colaterale finantate din surse private, incercam sa stabilim pe ce domeniu sa ne axam. Ce ne-ati recomanda?”

Raspuns: Alegerea specificului activitatii unei firme de consultanta trebuie facut in functie de mai multi factori cum ar fi: pregatirea angajatilor, experienta si “vechimea” societatii in acel domeniu, reputatia pe care o are societatea, disponibilitatile financiare ale acesteia, capacitatea de a-si sustine reorientarea catre un singur domeniu de activitate si altele. In cazul firmei dumneavoastra, v-as recomanda domeniul agriculturii, tinand cont si de locul in care va desfasurati activitatea si de portofoliul de proiecte din acest moment.

About Codrin Paveliuc

Codrin Paveliuc Olariu este cercetator postdoctoral in cadrul Departamentului de Economie si Dezvoltare Rurala a Gembloux Agro Bio Tech, University of Liege, Belgia. Are un doctorat in Management si marketing in agricultura, Master in Management agricol, fiind Inginer Diplomat in Agricultura. Specialist in politici publice pe probleme cum ar fi securitatea alimentara, agricultura sau dezvoltarea rurala, a lucrat cu Groupe de Bruges, Guvernul Romaniei (MADR) , Comisia Europeana si diverse companii de consultanta. Este Presedintele Comitetului Director al YPARD (Young Professionals` Platform for Agricultural Research for Development) si fondator al YPLD (Young Professionals in Local Development).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.