Unitati scolare in “uniforme noi” cu fonduri Regio

scoala.jpg

Cladirile gradinitelor ”Frumoasa Adormita” sau Csipkerózsika si cea de pe Strada Benedek Elek din municipiul Targu Secuiesc, precum si cladirea scolii ”Turoczi Mόzes”, intra in lucrari de reabilitare termica si modernizare, necesare imbunatatirii conditiilor de studiu si reducerii costurilor ridicate de intretinere si incalzire. Acestea sunt principalele obiective ce se vor realiza prin contractele de finantare semnate azi, 21.08.2018, la sediul ADR Centru din Alba Iulia prin care se aloca fonduri nerambursabile in procent de 98% din cele peste 5,4 milioane de lei, valoare estimata de Primaria Municipiului Targu Secuiesc ca fiind necesara pentru realizarea investitiilor. Fondurile necesare sunt alocate din Programul Operational Regional 2014-2020, prin Axa Prioritara 3 a Programului, Prioritatea de investitii 3.1B.

Vorbind despre aceste contracte, domnul Simion Cretu, director general ADR Centru, a spus ”Aceste trei proiecte semnate azi se alatura celuilalt proiect semnat de municipiul Targu Secuiesc, cu finantare Regio. Mai avem trimis pentru semnare la minister, inca un proiect depus tot pe eficienta energetica, de catre Primaria municipiului pentru reabilitarea unei alte scoli.

Primul proiect de finantare ce a vizat cresterea eficientei energetice a sectiei de Chirurgie din cadrul Spitalului din Targu Secuiesc, a fost semnat in luna martie a acestui an, fiind printre primele contracte finantate pe aceasta axa. A investi fonduri publice, mai ales europene, in aceste cladiri care sunt mari consumatori de energie pentru a reduce cheltuielile bugetare, reprezinta fapte ce caracterizeaza o buna administratie publica locala. Proiectele de azi asigura pe termen lung, conditii mai bune atat pentru copiii din gradinite si scoala, cat si pentru cele peste 650 de familii care vor stii ca ei invata si se joaca in conditii sigure.

Atat acesti copii, cat si cei ce in prezent au sub 3 ani vor beneficia de aceste investitii, cu sali incalzite si bine luminate. Municipalitatea, proprietar al cladirilor care asigura cheltuielile de functionare, este un alt beneficiar al finantarii acestor proiecte, care va reduce astfel aceste cheltuieli, sumele economisite putand fi directionate catre alte investitii. Parintii si populatia din municipiu vor beneficia si ei de rezultatele acestor investitii, prin siguranta mediului educational, dar si printr-un aer mai curat.”

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.