Universitatea Politehnica Timisoara: primul laborator de intreprindere simulata

rectoratpolitehnicatimisoara1_orMinisterul Educatiei Nationale si Universitatea Politehnica din Timisoara, prin Centrul sau de e-Learning, au lansat vineri, 28 iunie, primul laborator de intreprindere simulata destinat instruirii practice a studentilor ingineri. Centrul de e-Learning al Universitatii “Politehnica” din Timisoara, in  calitate de partener regional al proiectului POSDRU/90/2.1/S/56319 „Intreprindere simulata pentru tehnici de lucru in cadrul companiilor tehnologice”, implementat de Ministerul Educației Nationale, a organizat lansarea laboratorului de intreprindere simulata.

Evenimentul a avut loc Vineri, 28 Iunie 2013, ora 12:00, sala A101 (etaj I) si Sala IS (parter), cladirea Electro, Bul. Vasile Parvan, Nr. 2, Timisoara si a reunit principalii actori angrenati in implementarea conceptului  de „intreprindere simulata” (reprezentantii Ministerului Educatiei Nationale, reprezentantii universitatilor partenere, profesorii coordonatori de practica, studentii beneficiari – anul II AC si ETC -, reprezentantii firmelor partenere si expertii tehnici care au asigurat tutorizarea studentilor) si face un bilant al avantajelor infiintarii unui laborator de intreprindere simulata in universitate.

Proiectul POSDRU/90/2.1/S/56319 „Intreprindere simulata pentru tehnici de lucru in cadrul companiilor tehnologice”, este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeste in oameni! si este implementat de Ministerul Educatiei Nationale, in calitate de beneficiar, in parteneriat cu Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Politehnica din Timisoara, Universitatea Constantin Brancusi din Targu Jiu, Novensys Corporation si Gold Agama Consulting. (http://www.intreprindere-simulata.ro/)

Prin intermediul acestui proiect se asigura instruirea unui numar impresionant de tineri: 200 de studenti de la specializarile Informatica, Ingineria sistemelor, Tehnologii si sisteme de telecomunicatii, Electronica aplicata din cadrul Universitatii Politehnice Timisoara. Totodata sunt implicati ca 8 experti tehnici de la cei mai importanti angajatori din zona de vest a României (Oce Cannon Timisoara, S.C. Continental Automotive Romania, Hella, Flextronics Romania, ETA2U, Lasting Systems, Expert Consulting, Design, MMDesign).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.