Variante de finantare pentru crescatorii de pasari beneficiari ai Masurii 215

gaina.jpg

gainaAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) reaminteste beneficiarilor Masurii 215 – plati privind bunastarea animalelor – pasari ca a incheiat conventii privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente.

Prin incheierea acestor conventii, APIA emite la cererea solicitantului o adeverinta, prin care confirma ca solicitantul a depus cerere de ajutor pentru Masura 215 – Plati privind bunastarea animalelor – pachetul b – pasari, valoarea ajutorului din cererea de ajutor, precum si valoarea decontului justificativ depus de catre solicitant la APIA in perioada 16 ianuarie – 15 februarie 2013.

Agentia de Plati şi Interventie pentru Agricultura a incheiat pana la aceasta data conventii cu urmatoarele banci: CEC Bank S.A, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, Banca Romana pentru Dezvoltare, Banca Italo Romena SpA, Unicredit Tiriac Bank SA., Banca Comerciala Romana, Banca Centrala Cooperatista Creditcoop, OTP Bank, Banca Comerciala Carpatica, Bancpost, Piraeus Bank Romania SA, Banca Comerciala Intesa Sanpaolo Romania.

Valoarea creditului acordat de catre institutiile financiar bancare va fi de pana la 90% din valoarea decontului justificativ prezentat in adeverinta emisa de APIA conform anexei 1 si cu incadrarea in limita sumei cuvenite din Platile privind bunastarea animalelor – pachetul b – pasari, denominate in lei astfel:

a) pentru creditele acordate de Banca pana la data de 31.12.2013 inclusiv, la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrala Europeana in ziua anterioara datei solicitarii creditului;
b) pentru creditele acordate de Banca incepand cu data de 1.01.2014 inclusiv, la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrala Europeana din data de 31.12.2013.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN SA şi Fondul National de Garantare a Creditelor pentru intreprinderile Mici si Mijlocii garanteaza 80% din valoarea creditului contractat de fermier.

Mentionam ca Banca (creditorul) are dreptul de a impune, pe langa o serie de adeverinte /acte doveditoare necesare dosarului, propriile conditii de creditare, stabilite de catre Creditor si aprobate de catre Banca Nationala a Romaniei. Aici sunt incluse si garantii pe care Creditorul le poate solicita din partea Beneficiarului (fermierului).

Reafirmam recomandarea adresata potentialilor beneficiari interesati sa işi aleaga Creditorul numai dupa un studiu atent al conditiilor de creditare impuse de fiecare banca (creditoare), pentru a obtine conditiile de creditare cele mai avantajoase si care se potrivesc cel mai bine profilului exploatatiei sale.

Sursa: APIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top