Vasile Asandei: ADR NE isi propune sa finalizeze proiectele in derulare cu o rata de absorbtie a fondurilor europene cat mai ridicata

ard.ne_.png

ard.neOdata cu alegerea unui nou director, Vasile Asandei, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, isi propune sa gestioneze cat mai bine proiectele deja aflate in derulare cat si cele pe noua schema bugetara 2014-2020

Domnul Vasile Asandei declara ca, la momentul actual, gradul de absorbtie atinge pragul de 70% insa restul de 30% reprezinta sume importante ce trebuiesc gestionate atat spre interesul beneficiarilor cat si pentru a finaliza cu bine proiectele.

Riscul cel mai mare este ca proiectele sa nu fie gata pana la sfarsitul acestui an. In aceste conditii, nu vor mai putea fi finantate in 2016 iar daca nici la sfarsitul lui 2016 nu sunt gata, toti banii vor trebui dati inapoi.

Acesta a mentionat si de importanta construirii autostrazii care sa lege Moldova de Transilvania si astfel de Europa Occidentala, lucru care ar imbunatati semnificativ pozitia zonei de Nord-Est in spatiul european. 

Primul pas pe care si l-a propus noul sef ADR NE este sa promoveze oportunitatile de investitii straine in aceasta zona. 

Mai multe detalii: Evenimentul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.