VIDEO Start-up Nation 2017: Cele mai noi informatii de la coordonatorul Ilan Laufer – decontarea salariilor, asigurarea echipamentelor, vanzarea firmelor, lista de furnizori

Start-up-Nation-Romania-01.png

Toate echipamentele cumparate in programul Start-up Nation vor fi asigurate pe cheltuiala beneficiarilor, salariatii vor fi pe norma intreaga pe perioada nedeterminata, cu exceptia persoanelor cu dizabilitati, iar antreprenorii isi vor putea vinde mai departe pachete din firme pentru a atrage investitii de capital de risc de la multinationale si alti investitori, a declarat, intr-un interviu video acordat StartupCafe.ro, Ilan Laufer, coordonatorul programului.

Secretarul de stat din Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat a mentionat ca vrea sa invite companiile care vand diverse echipamente si servicii sa se inscrie pe o lista publica a furnizorilor dispusi sa ofere startupurilor din programul de sprijin echipamente si sa astepte 30-45 de zile pana la plata.

De asemenea, banci comerciale ar urma sa fie aduse in program ca parteneri, pentru acordarea de credite-punte firmelor noi care vor intra in programul Start-up Nation, fara garantii din patrimoniul antreprenorului, precum si pentru cerificarea cheltuielilor.

El mai spune ca a avut discutii si cu mari companii multinationale, in principal din sectorul tehnologiei informatiei (IT), care ar fi interesate sa se intalneasca cu antreprenorii care isi vor duce proiectele la capat in programul Start-up Nation, pentru a le oferi acestora eventual finantari suplimentare in schimbul unor parti sociale, pe sistemul investitiilor de venture capital.

Potrivit lui Ilan Laufer, Programul Start-up Nation ar urma sa porneasca in luna iunie, iar perioada de inscriere sa ramana deschisa 30 de zile. El a mai aratat ca celelalte programe de finantare a IMM-urilor de la buget, Comert, Microindustrializare si Internationalizare, vor incepe “intr-o luna sau o luna si ceva”.

Sursa: Startupcafe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.