Vor fi adoptate noi legi in domeniul achizitiilor publice

ghidul-solicitantului.jpg

lege-achizitii-publicePentru transpunerea noilor directive europene, vor fi adoptate noi legi in domeniul achizitiilor publice. Acestea vor sa creeze un cadru legislativ mai coerent, cu proceduri mai eficiente, si ar trebui sa poata fi aplicabile din 2016.

Regulile vor fi similare in ceea ce priveste achizitiile clasice si cele sectoriale. Nu sunt schimbari majore pe partea de concesiuni, insa ele capata o identitate proprie si corelat cu aceasta vom vedea cum definim si parte­neriatele publice – private, care sa fie supuse tot legislatiei achizitiilor publice. La inceputul lunii iulie vor fi prezentate in prima lectura si dupa aceea urmeaza dezbaterea publica, pentru ca, incepand din ianuarie anul viitor, sa fie aplicate“, a declarat Eduard Badea, expert in achizitii publice, la un seminar de specialitate.

Thomas Steiger, reprezentant al Olaf, considera ca achizitiile publice sunt un punct important pentru coruptie si pentru frauda, si din acest motiv, aceste schimbari sunt extrem de necesare.

Mai multe detalii: www.zf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.